Acomiat a l’alumnat de 6è del CEIP Punta de n’Amer de sa Coma

El 19 de juny de 2020, el curs escolar es tanca oficialment per a molts de nins i nines! Ho hem aconseguit, tot i no haver estat gens fàcil per a ningú! Hem superat la prova i ens ha fet ser més forts i estam ja una mica més preparats en el cas que es repetís la situació. També sabem quines coses han funcionat, quines haurien de ser millorades; així com noves a incorporar per facilitar la feina a fer o a entregar. Això no significa que ho tinguem tot controlat; però sí que ens seria més fàcil saber cap a on partir i com donar resposta a mancances d’una forma més ràpida.
L’Estat d’Alarma ens ha privat de moltes coses, però progressivament hem anat guanyant més llibertat i és per això que no podíem tancar l’any fora acomiadar a l’alumnat de 6è. El curs passat, la seva acampada fou passada per aigua i vent; enguany el seu viatge d’estudis (com a tants d’alumnes) fou cancel·lat, no podíem dir adéu telemàticament. No s’ho mereixien! Així que el tutor i tutora, junt amb les ganes de celebració dels infants feren la trobada possible; això i que per sort, són un grup reduït.
6è A començà la seva íntima festa de graduació a les 09:30; Mentre que 6è B la començà a les 11:30. S’ha de dir que fins i tot la pluja volgué acomiadar-se d’ells fent acte de presència. Però fou molt simbòlic, perquè ens recordà que tot i que les coses ens agradaria que anessin d’una altra manera, la nostra actitud és fonamental. Teníem tots tanta il·lusió de retrobar-nos que miràrem al cel, agafàrem els tapins i traslladàrem la festa al poliesportiu. Res no aturaria aquell moment. Música, brindis amb copes i nosaltres! No necessitàvem res pus!
Es realitzà la darrera assemblea, hi hagué breus discursos, dinàmiques d’acomiat i entrega de records i diplomes. Es regalà a tot l’alumnat un àlbum de fotos fent un repàs a algunes de les activitats i tallers realitzats al llarg del curs… 5 mesos donaren per a molts de moments; així com d’altres de cursos anteriors. L’àlbum anava acompanyat de la foto de Generació del 2008 i el Diploma de Fi d’Etapa a CEIP Punta de n’Amer.
Com a la família que som i que sempre serem al formar part d’una etapa de la seva vida, no podíem faltar a la cita. Mestres que els han vist créixer des dels 3 anyets, d’altres ja des de la pre-adolescència (moment clau per forjar un vincle efectiu de confiança més “adulta”, secrets, confidències, moments de complicitat) i d’altres on tot i enguany ser el 1r any també han deixat petjada. Cap d’estudis, tutor/tutora i mestres especialistes junt amb mestres de l’Equip de Suport érem allà junts, per ells.
Fins i tot, n’Aina Trias Roca de l’Associació de Professorat d’Anglès de les Illes Balears, quan sapigué de la celebració, volgué aprofitar la conjuntura per fer entrega dels diplomes com a guanyadors del concurs de vídeos ‘Lights Camera Action’ al quedar en standby mesos enrere. En un principi s’havia de fer l’entrega a la VIII APABAL CONVENTION; més tard es tantejava el poder reunir de forma més íntima a l’alumnat i famílies a un petit acte públic a Palma; però finalment vengué ella aprofitant la nostra celebració i com a representant dels distints membres de la directiva.
Compartir moments junts i veure que la gent que t’estima, valora i aprecia és allà amb tu, dona molta força i coratge per sentir-te valorat! Ens ha faltat tenir a la vora a més gent important per a nosaltres, família de sang i d’amistat; així com alumnes que no han pogut venir. Per motius de salut, de feina, viatge,… però sobretot per respecte a la situació que encara vivim, l’acte es feu a porta tancada i petit comitè.
Sabem que éreu amb nosaltres, vos podíem sentir i per això mateix, donar-vos les gràcies a tots i a totes! De fet, es tingué una darrera vídeo conferència amb una alumna que no es trobava a l’illa i pogué participar un poquet de la festa.
Ha arribat el moment de deixar volar els nostres ocellets cap a la seva següent etapa o com més els agradaria a ells:
Heu superat la darrera pantalla! Passau al nivell 3! Sabem que estareu amb bones mans. Continuau com fins ara; però lluitau per aconseguir tot allò que vos proposeu! Sou detectius; no oblideu fer servir el gran poder de l’observació, és una eina molt poderosa i útil. Per a qualsevol cosa, sabeu on trobar-nos i si no … a un clic!
CEIP Punta de n’Amer de sa Coma

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.