El Teatre de Manacor i el Principal de Palma tornen a donar-se la mà

Els dos organismes culturals signen un conveni per seguir fomentant la cultura, les arts i l’ocupació de l’oci
Aquest dijous migdia s’ha dut a terme la signatura del conveni de col·laboració entre l’Institut Públic del Teatre de Manacor i la Fundació Teatre Principal de Palma, amb l’objectiu d’establir una programació conjunta d’arts escèniques i musicals. Així, la idea principal és seguir promovent, organitzant, gestionant i patrocinant tota classe d’actes, exhibicions i activitats tendents al desenvolupament i foment de la cultura, les arts i l’ocupació de l’oci.
El Teatre de Manacor desenvolupa des de fa més de vint anys una activitat cultural singular dins Mallorca, caracteritzada per una programació única dins la Part Forana pel que fa a la qualitat i intensitat. És des d’aquest punt de vista, que la col·laboració amb el Teatre Principal és encara més important.
Segons el conveni, que durarà un any natural, l’acord té per objecte “promoure la programació i circulació d’espectacles entre Palma i Manacor, per tal de millorar l’oferta cultural d’arts escèniques i música a Mallorca”.
Pel que fa als aspectes tècnics, el conveni marca que s’ha de crear una comissió de seguiment amb els responsables d’ambdues institucions, que s’han de reunir de manera periòdica un mínim de tres vegades l’any. Aquesta Comissió ha d’estar formada per l’equip de direcció del Principal i del Teatre de Manacor i n’ha d’exercir la secretaria la persona que el Principal designi. Així mateix, cadascuna de les parts disposa d’un sol vot, de manera que els acords s’han de prendre per consens.
Finalment, i quan als aspectes econòmics, el Principal ha de pagar un 60 % de la seva aportació en la signatura del conveni i el 40 % restant, a partir del començament del segon semestre de l’any
Gràcies a aquest conveni, «Tot esperant Godot» (Sala Beckett), «Els Ocells» (La Calòrica), «La Gavina» (Focus), «T’estimo si he begut» (Dagoll Dagom) i «Clitemnestra» (producció del Principal), formaran part de la programació del Teatre de Manacor.
A l’acte de signatura, que s’ha dut a terme a l’entrada de l’Auditori de Manacor, hi han estat presents el gerent del Teatre de Manacor, Tomeu Amengual, el gerent del Teatre de Principal de Palma, Josep Ramon Cerdà, la consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, el batle de Manacor, Miquel Oliver, i el regidor de Cultura, Mateu Marcé.
Marcé ha valorat molt positivament l’agermanament de les dues ciutats en la promoció de la cultura i l’art arreu de l’illa de Mallorca. Per la seva banda, el batle Oliver ha volgut destacar el paper del Teatre de Manacor, caracteritzat per una programació única dins la Part Forana pel que fa a la qualitat i intensitat, fet que el destaca entre els més importants de les Illes.
Comunicat Ajuntament de Manacor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.