Celebrada la 28a edició del Festival de Bandes de Música de Son Servera

Sens dubte, la 28è edició del Festival de Bandes de Música de Son Servera, celebrada el dissabte dia 18 de juliol, a l’Església Nova de Son Servera, passarà a la història pels motius següents: ser el primer festival de bandes després del llarg confinament ocasionat per la Covid-19; haver-se adoptat mesures extraordinaris de seguretat, limitat l’assistència del públic a 150 persones, que hagueren de respectar les distància de seguretat i portar les mascaretes; però sobretot, per la gran actuació de les Bandes de Música de Manacor i de Son Servera, tot i que hagueren de limitar el nombre de músics a 29 components, més els respectius directors Eduardo Bernabéu i Joan Antoni Ballester.
Enguany, a diferència d’altres anys, no es va celebrar el tradicional cercaviles, i va presentar el festival la component de la banda serverina, Marga Sard, la qual va dir que tot i les excepcionals circumstancies sanitàries, esperava que el públic pogués gaudir del festival.
Degut a que no es pogueren repartir els programes de mà, es va habilitar el programa del concert a travès del mòbil amb un codi que posaren a l’entrada de l’Església Nova, així com a través de les xarxes socials de Facebook i Instagram.
Va actuar en primer lloc la Banda de Música de Manacor, i encetaren el festival amb la marxa d’Óscar Navarro, Libertadores, seguidament el pasdoble de Francisco Valor, Juanvi, Ritmando Cha Cha Cha de Bebo Valdés, i Highlights from La Oreja de Van Gogh, amb arraj. de Octavio J. Peiro. He de reconèixer que tenia els meus dubtes de com sonaria la banda manacorina, ja que el director hagué d’actuar amb la meitat dels components de la banda, però amb va sorprendre agradablement. Acabat el concert, vaig parlar amb el director Eduardo Bernabéu, i afirmava que «per a noltros era la primera volta que deixaven la meitat de la banda abaix, però està clar que el número no afecta, la banda a sonat igual amb 30 que amb 60 músics».
Després de l’actuació de la banda manacorina, es va procedir a desinfectar cadires, faristols i instruments de percussió, per donar entrada a la banda amfitriona, els components de la qual esperaven asseguts a l’entrada de l’Església Nova, per tal d’evitar creuar-se amb els músics manacorins que acabaven d’actuar.
Per a l’actuació de la banda serverina, el seu director Joan Antoni Ballester, va escollir el repertori següent: Isabel, un fantàstic pasdoble de Azael Tormo, que el director va encarregar per regalar a la seva al·lota, Fermança d’Antoni Mairata, The Princiss’s Tale de Thomas Doss, i un remix de la 5ª Simfonia de Bethoven, i Mambo N.5 de Pérez Prado. En aquest cas el director de la banda serverina opta, per fer canvis durant el concert, perquè tots els components poguessin actuar a l’especial 28è edició del festival. Cal felicitar al director de la banda serverina, Joan Antoni Ballester, per l’elecció de les obres i pel gran concert que va fer la banda.
La banda de Son Servera va ser la primera banda a Mallorca en l’organització d’un Festival de Bandes que sa celebrat sense interrupció, i per sort enguany, tot i les mesures especials han pogut celebrar la 28a edició.
Actualment, dels músics que inauguraren la 1a edició del Festival de Bandes de Música de Son Servera, continuen actius: Cristina Nebot, Mª José González, Aina Sureda, Fernando Gil , Guillem Tous, Antònia Vives, Marga Sard, i Joan Fuster.
Acabada l’actuació de la banda serverina, la presentadora va cedir la paraula a la representat de la Federació de Bandes de Música, Gemma de las Heras, la qual va dir que enguany degut a les actuals circumstancies totes les bandes havien quedat afectades, i que s’alegrava que s’hagués pogut celebrar el festival. Seguidament el músic i president de la banda serverina, Lluís Miquel Lliteras, va agrair l’assistència del públic a un concert tant especial, donant que les bandes s’havien hagut d’adaptar a les actuals circumstàncies, a més va afegir que «fins el darrer moment hem estat cercant alternatives i replantejant si seguíem endavant o si pel contrari havíem d’anul·lar enguany el festival». A més, va agrair al rector Jaume Mercant el fet d’haver cedit com cada any l’Església Nova; al regidor de Cultura, per ajudar-los i facilitar tot el necessari pel festival, agraïment que va fer extensiu a tot el consistori serveri, a la brigada, a la policia local, però sobretot «al públic assistent, ja que vosaltres també formau part de la nostra història i de la nostra banda, ja que sou els que li dona vida i continuïtat».
Seguidament, el regidor de Cultura Fa Fang Dong, va tancar el torn de parlaments felicitant a la Banda de Música Local de Son Servera per l’organització d’aquest festival, sense oblidar a la banda convidada de Manacor, per ser-hi avui (va dir) i fer possible aquest concert. Continua el seu discurs dient « és un plaer tornar a sentir música de ben a prop i això és d’agrair ja que en moments com aquest temps de confinament no sentíem al 100%. Aquest any, és un any difícil, amb una crisi sanitària per enmig on el sector cultural ha estat molt perjudicat però hem de dir, que sense cultura i amb les diferents modalitats que hi formen part, els dies que hem passat a casa no haguessin estat tan fàcils» . A més, com a regidor de Cultura i en nom de l’equip de govern, va afegir «no podem estar més contes de la celebració d’aquest festival, ja que ha permès retrobar-nos a pesar de totes les mesures de seguretat sanitàries i veure aquesta bona acollida és una bona notícia. Com bé sabeu, sempre rebreu el nostre suport i el recolzament necessari, ja que la música, i més la Banda Local de Son Servera, és part de l’ADN del nostre poble».
El tradicional Himne de Son Servera, donà per acabat aquesta especial 28è edició del Festival de Bandes de Música de Son Servera.

MC festival bandes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.