Rosa Carbonell, directora de 440 Aula Musical de Manacor i Cala Millor ens parla de com han passat el confinament i del proper curs 2020-2021

Durant el passat confinament ocasionat per la Covid-19, la directora de l’acadèmia 440 Aula Musical de Manacor i Cala Millor, Rosa Carbonell, va decidir continuar la formació dels alumnes oferint classes online. L’objectiu principal era aconseguir pels alumnes una forma més d’entreteniment, per sortir de davant les pantalles i poder aferrar-se a la música. Les classes fan ser possible gràcies a la col·laboració dels pares que ajudaren amb les connexions. Aquesta setmana parlam amb ella de com van ser les classes durant el confinament, així del proper curs.
Rosa, com realitzàreu les classes el temps del confinament?

El mes d’abril començàrem les classes online (només es varen fer classes instrumentals, es varen anul·lar les classes de llenguatge i orquestra). Cada professor va comentar als seus alumnes l’aplicació que havien d’utilitzar per connectar-se. Es va pregar que els alumnes estassin preparats a ca seva a l’hora que tocava, cabells recollits, llum suficient, que es veiessin bé les mans i el cos, partitures preparades, llapis a mà, violins i instruments de vent ben muntats i afinats… i així començàrem les classes. A partir del 25 de maig entràrem a la 2a fase i vàrem poder fer les classes presencials.

Quin va ser el resultat d’aquestes classes online?
Les classes varen anar molt bé i vàrem acabar amb uns quants videoclips enregistrats des de cada casa, cosa que no va ser gens fàcil, ni pel que fa a la gravació ni a realització, perquè es tractava de so i imatges reals. Així i tot, és un treball del qual n’hem quedat prou satisfets.

Quan són les matrícules pel proper curs?
A mitjan juny realitzàrem les matrícules pel curs 2020/21, l’oferta era instrument (piano, violí ,saxofon, clarinet, flauta i bateria), llenguatge musical i orquestra. Aquest estiu s’han anat donant tots els horaris als alumnes amb la previsió de començar dia 31 d’agost, però…

I com veus la situació actual?

Tal com està la situació de la COVID-19, cal prevenir i tenir molta precaució. Per tant, de moment, només s’impartiran classes d’instrument i seran individuals excepte el piano (en grups petits tal com ho férem el mes de juny). Queden anul·lades les classes de llenguatge i orquestra fins nou avis, i només les farem si la situació ho permet. En principi, teníem previst començar dilluns 31 d’agost, però esperarem que el govern dicti nova normativa en relació a escoles , activitats extraescolars… Segurament l’inici coincidirà amb el curs escolar.

Quines mesures de seguretat teniu previstes?
Es prendran totes les mesures possibles: desinfecció de mans i sabates a l’entrada; pantalles de metacrilat de separació dins les classes i distància de seguretat de 2 metres; es ventilaran i desinfectaran les aules a cada canvi de classe, si és possible no s’utilitzarà el bany, només entraran dins l’escola els alumnes que tenguin classe (els familiars esperaran defora per evitar petites aglomeracions innecessàries). Malgrat això, no ens traurem la mascareta dins l’escola, i així evitarem el contacte, els instruments de vent només es trauran la mascareta per tocar i els professors duran tot el temps una FPP2. Així l’alumne no estarà mai en contacte amb el professor i un cop acabada la classe es ventilarà l’aula. El més important és respectar les mesures de seguretat al màxim i poder realitzar els 10 mesos de classes amb la tranquil·litat i harmonia que ens transmet la música.

Heu fet una bona despesa en material de prevenció, per tant, heu pujat el preus pel proper curs?
No, no hem pujat preus, no és moment de pujar els preus a les famílies dels alumnes. Pensam que el més important és invertir en la seguretat de professors i alumnes. I així heu fem fet, començant per instal·lar les pantalles de metacrilat, estors desinfectants a l’entrada, nebulitzadors, a més de la resta de productes per tal de garantir la seguretat dels alumnes i professors.

En cas que un alumne no pugi assistir a classes presencials, teniu pensat fer classes online?
En cas que l’alumne presenti febre, tos o un altre símptoma, i no pugi assistir a classe per altres motius, aleshores, la classe passarà a ser online quan l’alumne estigui malalt o en quarantena.

Teniu previst fer algun concert aquest proper curs?

Un dels nostres objectius són els concerts i les audicions, però aquest any, tal i com venen les coses crec que no serà possible i ens adaptarem, com no, a la situació. Seguirem treballant amb els vídeos, segurament per desembre traurem felicitacions de Nadal i emprendrem una assignatura pendent que és la música popular de carrer per poder tocar a fires i altres actes. Els alumnes de vent i violí prepararan un repertori popular i la nostra intenció és, si és possible, sortir a tocar al carrer.

Gràcies Rosa, vols afegir alguna cosa?

Sí, donar les gràcies a tots els nostres alumnes i als seus familiars que han confiat i que confien en la nostra escola i tot el suport que han donat en cada passa que hem anat fent. Les classes del confinament dels més menuts no haguessin estat possibles si ells no ens haguessin ajudat a l’hora de muntar instruments, tenir cura de les partitures, estar pendent de la connexió, l’atenció, etc… Aquest nou curs serà diferent i hem de fer el possible per adaptar-nos.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.