Els alumnes del CEIP Jaume Fornaris celebren el Dia Mundial Sense Cotxes anant a peu a l’escola

Una proposta de l’APIMA amb la col·laboració de l’Ajuntament de Son Servera.
Aquest dimarts 22 setembre se celebra a tot el món el dia Mundial Sense Cotxes. Dins aquest marc,l’AMIPA Jaume Fornaris i Taltavull i l’Ajuntament de Son Servera han organitzat, aquest mateix
dimarts dematí, una sortida cap a l’escola conjunta a peu o amb bicicleta, amb la intenció de sensibilitzar els infants del poble a través d’un gest tan simple i quotidià.
Per mitjà de missatges a les xarxes socials, notes informatives a les famílies i sota el lema «Anem a peu a l’escola. Feim passes cap al canvi», s’ha convocat a tothom a les 8.40 h des de tres punts del poble; tres punts que s’estudia convertir en rutes segures perquè més alumnat es puguin beneficiar dels avantatges d’anar a escola sense utilitzar cotxe.
Així, més de 50 infants i familiars s’han trobat als tres punts concretats: plaça de s’Abeurador, Estació de Tren i plaça Nova, i han arribat caminat a l’escola de manera simbòlica.
El Dia Mundial Sense Cotxes se celebra arreu del món amb activitats molt diverses: des de tallar el trànsit rodat, bicicletades, augment de les línies de transport urbà, etc. En aquests temps, on l’amenaça del canvi climàtic ja és una realitat, reduir l’ús del cotxe és una necessitat peremptòria.
D’altra banda, a part de minvar les emissions de C02, accions com aquestes ajudarien a fer dels carrers del poble llocs més habitables, especialment per als infants i persones vulnerables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.