Fotos i crònica del gran Concert de cambra dels grups de percussió i saxòfons de la Banda Llorencina a Coma

Diumenge passat, es va celebrar a l’església de Santa Maria de sa Coma, el setmanes enrere ajornat Concert dels grups de cambra a càrrec de la percussió i dels saxòfons de la Banda de Música de Sant Llorenç. Va ser un gran concert amb una especial actuació dels dos grups que s’havien preparat a fons després de la sequera d’actuacions ja que tenien la responsabilitat de representar a tots els components de la banda llorencina. I en honor a veritat, hem de dir que ho aconseguiren: feren un memorable concert de 10.

El director, Pere Siquier, molt emocionat, es va dirigir al públic agraint la seva assistència al primer concert dels dos grups de la banda llorencina després del confinament ocasionat per la Covid-19, amb aquestes paraules: « Avui és un dia molt especial, ja que després de sis mesos a la fi podem fer un concert amb una petita representació de músics de la nostra banda després de sis mesos sense actuacions. Actualment estam passant per una situació molt delicada entres les distàncies de seguretat que hi ha i tots els problemes és una situació difícil per a totes les bandes. Primer de tot volia agrair a l’Ajuntament la col·laboració i el recolzament que ens està adonat a la banda. També ha vingut al concert el president de la Federació Balear de Bandes de Música, en Joan Carles Julià, el qual vull donar-li les gràcies per estar avui aquí amb nosaltres i per tota la tasca que estan fent des de la Federació a favor de les bandes. Avui, a més, és un dia molt especial per a la banda ja que comença un jove, que havia de començar abans però no va poder ser, ja que es va suspendre el concert pel confinament. Té 11 anys, és el més jovenet de la banda, i que nom Joan Bauza, i ve d’una generació de músics llorencins, el seu padrí va ser component de la banda i la seva mare hi toca actualment. Per aquest concert d’avui hem triat als més joves de la banda que són els percussionistes, i una part dels més vells, que tocaran amb els saxofons»
Darrera aquests paraules en clara al·lusió als dos veterans de la banda – el president Tolo Mestre, i en Toni Llodrà- el públic va esclatar en rialles, fent un gran aplaudiment als dos músics al·ludits.
Va encetar el concert el grup de saxos, que s’anava alternat amb el grup de percussió, i el repertori escollit pel director pel grup de saxòfons fou: What a wonderful world de Louis Astron , Caravan de Duke Ellington, Yesterdey de Paul McCartney, Gerswin Songs de George – Ira i 1 – Nice work if you can get it, 2 – Love walked In, 3 – They all laughet, 4 – Let’s call the wole thing of. Els components del grup de saxofons que feren una magnífica actuació són: saxo soprano i alt, Núria Riera, saxos alts, Marta Galmés, i Maria Aurora Pascual, saxo tenor, Tomeu Mestre, i saxo baríton Toni Llodrà.
Per part del jove grup de percussionistes, en Jaume Llull, Antònia Santandreu, Francesc Campillo, , Marc Llodrà, i el debutant Joan Bauza, interpretaren: Viva percussión de William J.Schinstine, Festa de .Alexis Piette Coudol, Tea for two deVincent Youmans Arr. B. Lecour i per tancar el concert Rock Trap de William J.Schinstine, aquest darrer obra, els percussionistes només amb les seves mans i cos i molt concentrats anaven fent i tocant diferents ritmes, i es divertien i divertiren al públic de valent.
Un concert sens dubte molt original, bo, i especial, amb un gran treball de preparació en el que no escatimaren hores de feina els músics i director, i on el nombrós públic assistent, ens ho passarem molt bé, agraint el retorn dels concerts i de la bona música.
Acabat el concert, saludarem al president de la Federació Balear de Bandes de Música, Joan Carles Julià, demanant per la situació actual de les bandes, i ens va dir que la situació no ha millorat pels músics. Ja es pot començar a assajar i tocar, però les bandes grans de 50 músics o més, només es permet un nombre limitat de músics (30) tant per assajos com per actuacions,i és un problema. A més,s’han de respectar les distancies entre els músics,que són diferents a interiors, i això també és un problema ara que ja ve l’hivern, a l’hora de poder fer concerts tots plegats.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.