Celebrat el Concert de Tardor de la Banda de Música de Manacor

El passat diumenge dia 4 d’octubre, la Banda de Música de Manacor estrenà nova temporada a l’Auditori de Manacor, i encetaren el concert amb Juanito «El Jarri», de I. Sánchez Navarro, continuant amb un espectacular Halleluja de Leonard Cohen, que va sonar de meravella davant un públic entregat des del primer moment, tot i els dubtes del director i músics per la incomoditat d’haver de tocar amb tres metres de separació entre ells, degut a les mesures restrictives que ha imposat la Covid-19, impedint poder sonar la banda completa i haver-ho de fer només amb 30 músics.
A la segona part del concert, el director Eduardo Bernabéu la va dedicar a la màgia de la música de Disney, amb temes com Disney Fantasy, Aladdin, Prince Ali A whole new world A Disneyland Celebration, etc.
Cal felicitar a tots els músics i el director perquè saberen transmetre la força i el sentiment de les obres a cada una de les peces, fent arribar la màgia de la música als 350 espectadors que pogueren gaudir del concert de Tardor, que sens dubte serà recordat pels músics per la dificultat que comporten els assajos, ja que els han de fer en petits grups.
Dir també que la discriminació que fa el Govern amb les bandes amateurs no és de rebut. No s’entén que, al mateix lloc, (l’Auditori de Manacor) amb l’orquestra professional pugin tocar tots els components (50) i els amateurs només 30. El públic sentia cada instrument, però en algunes obres faltava potència, faltava més cos.
La presentació del concert que vos oferim a continuació va anar a càrrec d’Antònia Bassa.
«Bon Vespre i moltes gràcies per haver vingut! Permeteu-nos dues paraules abans de començar el concert.
Iniciam la temporada amb un concert de tardor una mica atípic pel que fa a la col·locació de la banda. A causa de la pandèmia per la qual estam passant i respectant les normes de seguretat, ens trobam amb un escenari on només hi pot haver 30 músics separats a una distància de tres metres, fet que dificulta fer música amb grup, ja que la sensació en alguns moments, és de solitud. Segons la normativa vigent per a les bandes no professionals, el fet de només poder ésser 30 músics a damunt l’escenari, han dificultat la tasca dels assajos, ja que només podem fer feina en grups reduïts, i ha complicat la logística dels concerts. Per això, veureu que després de la primera part del concert, hi haurà músics que surten de l’escenari i d’altres que n’entren, degut al nombre limitat.
Són moments d’incertesa que ens dificulta molt la tasca del dia a dia, però tenim clar que hem de seguir lluitant per l’art de la música que ens uneix com a grup . Poder continuar no hauria estat possible sense l’ajuda de l’auditori; des d’aquí volem donar les gràcies al seu gerent per haver-nos cedit una sala més gran per poder assajar i pel suport i facilitats que sempre dóna a la banda, a tots els tècnics i treballadors per a la seva bona disponibilitat, a l’ajuntament de Manacor, i sobretot, a tot el públic assistent pel suport que ens donau i ens motivau per seguir endavant amb la música.
Moltes gràcies i esperam que el concert sigui del vostre gust!

Fotos Bernat Galmés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.