Què en trobau?

Darrerament per les xarxes socials i altres webs s’ha posat de moda el concepte de “diòxid de cloro” (MMS), una d’aquestes medicines alternatives que segons diuen els seus defensors curen el coronavirus (entre altres coses, també he trobat webs que parlen de curar el càncer i tot). Impulsat per especialistes alternatius com  l’alemany Andreas Kalcker o el català Josep Pàmies, a part d’altres personatges famosos com Miguel Bosé, ha estat rebutjada per la comunitat científica majoritària (com la mateixa OMS) fins al punt de ser considerat potencialment nociu (només he pogut trobar Bolívia com a país que usa aquest producte oficialment als seus hospitals per combatre la pandèmia) . 

Personalment sempre he dubtat d’aquestes medicines “que curen tantes coses”  i tot plegat me recorda un poc a la discussió que ja vam tenir en aquesta mateixa revista amb la homeopatia .  Sincerament, més enllà que a les farmacèutiques no els interessi (el negoci mana), davant un producte tan bo no crec que no hi hagués institucions solidàries, col·lectius científics per vocació o  fins i tot països que més enllà del negoci de les farmacèutiques paguessin la inversió corresponent per fer-ne estudis oficials i així com toca,  publicant els resultats a revistes científiques demostratnt la seva eficàcia, quan estam xerrant de milions de morts a tot el món. Tampoc crec que sigui tan nociu com diuen alguns (almanco en les quantitats recomanades) però d’aquí a dir que cura tantes coses hi va un món.

Però aquesta és la meva humil opinió, res més, i des de la revista volem saber la vostra. Per això podeu usar els comentaris d’aquí mateix i argumentar la vostra resposta, també podeu fer-ho a través de les nostres xarxes socials o senzillament votar la nostra enquesta.

Creus que el diòxid de cloro (MMS) pot curar el coronavirus?

Mostrar Resultats

Loading ... Loading ...

2 pensaments a “Què en trobau?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.