El Sr. Antoni Socías investit nou Acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià de Palma

El dimecres 25 de novembre, el Sr. Antoni Socías, va ser investit nou acadèmic en la Secció d’Arts Plàstiques i Visuals de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià de les Illes Balears.
Antoni Socías. Inca, Mallorca, 1955. Viu i treballa a Mallorca, és un artista multidisciplinari que treballa l’escultura, la fotografia, la instal·lació, l’objecte, el vídeo i el disseny gràfic.


La salutació i benvinguda a l’acta va anar a càrrec de l’Excel·lentíssim Senyor Josep Prohens Julià, president de la Reial Acadèmia. A continuació oferim els lectors la benvinguda del president.
«Distingides autoritats, excel·lentíssims presidents de les reials acadèmies, il·lustríssims acadèmics, senyores i senyors. Un dels actes més importants que té la Reial Acadèmia de Belles Arts, juntament amb el lliurement de la Medalla d’Honor, és, sens dubte, la investidura d’un nou acadèmic. Avui entra a formar part de la nostra Institució Antoni Socías, i ho farà a la Secció d’Arts Plàstiques i Visuals al costat de: Ramon Canet, José Maria Pardo, Juan Montes de Oca, Rafa Forteza, Ñaco Fabré de Balanzó, Cesc Mulet, Teresa Matas, i Pere Joan.
El parlament que escoltareu a continuació versa sobre una part de la seva feina. Aquella que no es veu: concretament sobre aquells fonaments estructurals que l’han mantingut i el mantenen ferm en l’art, més enllà de qualsevol inclemència. És un encert tenir entre nosaltres Antoni Socías ja que, amb la seva aportació, ampliarem la visió de la Institució i aconseguirem tenir més presència en la societat».
Acabat el seu discurs, el president va cedir la paraula a la secretària general, la Il·lma. Sra. Francisca Lladó Pol, que va llegir l’acta de nomenament de l’acadèmic electe.
Seguidament es va donar la paraula al nou acadèmic que va començar el seu discurs d’investidura donant les gràcies i dient, «Durant molt de temps vaig creure que l’Art era la meva casa». Li va contestar en nom de la Reial Acadèmia del Sr. Pere Joan.
Acabats els parlaments el president de l’Acadèmia li va lliurar el diploma acreditatiu i la medalla de l’Acadèmia. Va tancar l’acta el concert del duo Palou&Mateu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.