Entrevista a Pere Riera Febrer, amb motiu de l’estrena de la seva primera obra «L’Antic Egipte»

Amb motiu de l´estrena per part de la Banda de Música de Manacor de la primera obra de Pere Riera Febrer, l’Antic Egipte. Parlam amb ell per saber com va néixer la seva afició per la música i la composició. En Pere va néixer el dia 3 de gener de 2003 a Manacor, on sempre ha viscut. Ara mateix és estudiant de 2n de batxillerat a l’IES Manacor i, fins aleshores les seves aficions eren, la música i el futbol. Actualment hem d’afegir, a més, la composició. Dins el Concert de Música Mallorquina, que va oferir el passat 20 de desembre la Banda de Música de Manacor a l’Auditori, el programa dedicat als compositors de música mallorquina, va inclourà la primera composició del jove component de la banda, titulada “l’Antic Egipte”, que va obrir el concert, en el que participaren compositors d’èxit com: Biel Oliver, Salvador Brotons, Josep Ros, que tambè s’estrenà la seva obra Ivictus-Rafa Nadal Legend, i J. V. Franco Landete.

Pere, enhorabona, 17 anys i ja estrenes la teva primera obra. Quan començà la teva afició per la música?

Des de ben petit he sentit molta fascinació per moltíssimes coses i la música sempre ha estat una d’elles. Vaig començar amb 5 anys a tocar la flauta travessera i a cursar grau elemental al Conservatori de Música de Manacor. Quan en tenia 11, va arribar un moment molt especial per jo, vaig entrar a tocar a la Banda de Manacor.

Et va agradar l’ambient de la banda?

Sí, m’agrada molt el bon ambient que hi ha a la banda. Allà hi vaig començar a fer moltíssimes amistats i vaig descobrir un nou món quan ja estava començant a cansar-me de la música. Va suposar una motivació per jo a seguir i fou aquí quan vaig descobrir la meva passió per la música. Als 13 anys vaig adonar-me que el meu instrument preferit era el trombó i gràcies a referents i facilitats que em va donar la banda, vaig començar també a estudiar trombó.

Quina és la música que personalment més t’agrada ?
M’agrada tot tipus de música, des de la música clàssica fins als temes més nous. Al final som músics i un bon músic és aquell que sap entendre, gaudir i tocar qualsevol tipus de música. Però, per compondre, la música que m’agrada més és la de bandes sonores i cinematogràfica, i m’encanten compositors com John Williams, Envio Morricone, Alan Silvestri o Brian Tyler.
Quan et decidires a compondre la teva primera obra?
Quan tenia 16 anys, vaig començar una assignatura que em va influir molt, harmonia. Aquí varem començar a tenir les primeres nocions de composició i ja un nivell mitjà de teoria musical. Gràcies a aquests coneixements he pogut realitzar aquesta petita obra i instrumentar-la per a grup de metalls i percussió.

Voldria saber si has tingut ajuda per a la composició, i com així escollires el títol «l’Antic Egipte»?
Tot va començar com un treball d’harmonia que, durant el confinament, vaig anar polint i adaptant. El meu professor, Víctor Ferragut, em va ajudar a establir les bases de tota l’obra. Vaig escollir L’Antic Egipte perquè l’obra vol ser una banda sonora que recordi al públic a paisatges exòtics d’Egipte i Aràbia, i que doni una sensació de pel·lícula històrica.

Penses seguir en el món de la composició?

Actualment, al fer 2n de batxillerat he deixat els estudis reglats de música. Mai he volgut que la música fos la meva feina, sinó una activitat per passar-hi tant de gust com hi pas ara. Seguiré estudiant música i adquirint coneixements i, esperem que aquesta obra sigui la primera de moltes.

Pere, el passat diumenge dia 20, la Banda de Música de Manacor va obrir el concert de Compositors mallorquins, amb la teva obra. Enhorabona per l’èxit em va agradar molt la teva obra l’Antic Egipte. Què sentires en aquells moments?
Estava molt emocionant i concentrat, no m’ho podia creure va ser una passada. Veure com el meus amics, els components de la banda, la gent amb qui he compartit tants de records tocava aquesta peça, no podia sentir més que emoció i gratitud cap a tots ells i al director Eduardo Bernabéu, per donar-me aquesta oportunitat. Només, si heu permets, m’agradaria donar les gràcies i l’enhorabona a tots els que m’han ajudat a poder realitzar aquest projecte, entre ells també al meu professor de composició, Víctor Ferragut, l’obra la vaig fer l’any passat, i ell em va donar molt bons consells.

Què en penses de la situació actual ocasionada per la Covid-19?
La Covid-19 ha fet molt de mal i ha causat moltes víctimes, que és el més lamentable. Però també ha fet mal a la Cultura. És hora que tots junts sumem per restaurar-la, al final és la nostra identitat i és el que ens uneix a tots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.