Celebrat el concert de la Banda de Música de Manacor dedicat a la música mallorquina i compositors propers

No hi ha paraules per descriure l’impressionant Concert de la Banda de Música de Manacor, celebrat el diumenge dia 20 de desembre, a l’Auditori de Manacor, i dedicat a la música mallorquina i compositors properes. Sembla increïble que el director Eduardo Bernabéu, s’hagi atrevit amb un programa molt, molt, difícil, on totes les obres eren estrena pels músics. A més, per les actuals circumstàncies, han hagut d’assajar per grups i preparar-se sense poder ajuntar-se tots fins dos dies abans, en que pogueren disposar de l’escenari de l’auditori, per a poder assajar junts. Segons les obres, els músics anaven canviant, ja que el Govern Balear pels músics no professionals només permet actuar a 40 components.
Començaren el concert amb l’estrena de L’antic Egipte, un petit poema simfònic per a conjunt de metalls del jove component de la banda, Pere Riera. Seguidament, Obertura frenètica de Biel Oliver «Torres»; el Recull popular balear de Salvador Brotons; Invictus – Rafa Nadal Legend, de Josep Ros; i Ressons des call de J.V. Franco Landete.
Totes les obres eren noves pels components de la banda, i totes eren igual de complexes i estrenes difícils dignes de professionals. Les obres totes d’una gran dificultat i amb la responsabilitat que tots els compositors (excepte Salvador Brotons) eren presents al concert. Acabada cada obra, el director Eduardo Bernabeu feia pujar a l’escenari als compositors, que van rebre el reconeixement merescut del públic.
A diferència d’altres concerts, en que el director solia explicar les obres i anava fent bromes, en aquest concert no va ser així. L’excepció va ser l’obra de Josep Ros, Invictus Rafa Nadal Legend, ja que a més d’explicar la dificultat d’aquesta obra el compositor l’havia escrita per a Orquestra Simfònica, encara no havia estat estrenada, i la banda manacorina era la primera en estrenar-la i tenir aquest honor (això sí, una versió més curteta). «Que és fotin les simfòniques», va dir, afegint tot seguit «ara que el tennista ha d’anar a jugar a Austràlia, ens podria convidar a la banda anar amb ell», rectificant de seguida per dir que les actuals circumstàncies no convidaven anar de viatge.
Eduardo, el director, va estar súper concentrat durant el concert i pendent en tot moment dels músics, ja que segons em va comentar acabat el concert , el programa era súper difícil, a banda les circumstàncies en que van haver de prepar el concert els músics. Totes les obres costaren molt de preparar per la seva dificultat, no eren fàcils, n’hi la primera, l’antic Egipte del jove component de la banda Pere Riera, ni la resta totes eren complexes, i estrenes difícils, dignes de vertaders professionals.Pere Riera
A la darrera obra, Ressons des call, per a banda i xeremiers, hi van participar els Xeremiers de Manacor Joan Munar, Sebastià Capó, Mª Àngela Riera i Antònia Bassa.
El nombrós públic assistent, que va omplir tot l’aforament permès, va dedicar una llarga ovació als músics i director, que ho van agrair tocant la nadala «Nit de Pau i nit d’amor» del Mestre Francesc Ramis, al qual el director va dedicar unes paraules. Acabat el concert es van habilitar fins a sis sortides de la sala per tal de garantir la seguretat del públic assistent.
La més cordial felicitació a tots els compositors, xeremiers, components de la banda, i director per aquest impressionant concert, que sens dubte passarà a la història de la banda.
Les properes actuacions previstes per a la banda són: el Concert de Nadal a la Plaça del Sol i la Lluna de Porto Cristo el dia 25, i a Manacor a la carpa de l’ajuntament el dia 27.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.