440 Aula Musical de Cala Millor i Manacor enregistra vídeos amb els alumnes per felicitar les Festes de Nadal

Malgrat la crisi ocasiona pel Covid-19, que obligà els alumnes de 440 Aula Musical de Manacor i Cala Millor, que dirigeix Rosa Carbonell, a interrompre el curs el mes de març pel confinament imposat, el balanç d’aquest any 2020 ha estat molt especial, positiu, i enriquidor per als alumnes i professors. El mes d’abril veient que la crisi no millorava, la directora i professors decidiren impartir classes on line, on s’apuntaren el 98% del alumnat,. Els més petits contaren amb l’ajuda dels seus pares per a la connexió de les classes online.
El dilluns dia 25 de maig, novament es pogueren incorporar a les classes presencials, si bé només s’impartiren classes individuals de vent i violi, quedant pendents les classes de llenguatge musical, i les de piano es feren amb grups de tres, amb totes les mesures de seguretat, distància sempre de 2 metres, protegits per pantalles de metacrilats entre professors i alumnes, desinfectant i netejant els espais després de cada classe, i mascaretes a l’entrada i sortida. El mesos de juliol i agost no s’impartiren classes.
El mes de setembre es va iniciar el curs amb totes les mesures de seguretat establertes: pantalles de separació entre alumnes i professors, ventilació, mascaretes, desinfecció d’aules… Malgrat havien tornat preparat la realització de classes online en cas de confinament o quarantena, no va ser necessari i pràcticament s’ha mantingut un 100% de les classes presencials i amb tota normalitat.
Des del començament de la crisi es van eliminar el que són classes col·lectives d’orquestra, a més dels concerts de Nadal i Pasqua, per evitar aglomeracions innecessàries. Malgrat tot, els professors, no han volgut passar aquest Nadal sense la presència de nadales, i optaren per enregistrar unes felicitacions de Nadal. Són uns vídeos on hi participen gairebé tots els alumnes: piano, bateria i orquestra (tant vent com corda). Això sí, no han deixat de respectar les mesures de seguretat. Tot s’ha enregistrat en grups molt molt reduïts, i en el cas del vent, a l’exterior, cosa que ha dificultat la gravació per les repetides pluges de cap de setmana del mes de desembre.
Les felicitacions són molt vistoses i divertides gràcies a la gran implicació dels professors més joves per aportar la il·lusió, la implicació i el dinamisme. Especialment, la directora, vol agrair al professor de bateria Pere Ginart, la seva aportació a la il·luminació nadalenca. Les imatges, llum i bases de bateria i percussió han estat realitzats per en Pere Ginart, els dibuixos per na Maria Rosa Riera i l’edició dels vídeos per na Núria Riera, a excepció del vídeo de bateria que ho ha editat en Pere Ginart. Tots aquests vídeos estan penjats al canal de Youtube de 440 Aula Musical, Facebook i Instagram.
La directora Rosa Carbonell, vol agrair a l’església de Sa Coma i especialment al seu rector Fra Pere Vallespir per haver-los deixat l’església com a espai per assajar i gravar.
Com cada any, dia 24 de desembre participaren a les matines de Cala Millor i Son Servera on els alumnes, Miquel Nebot va fer el sermó de na Calenda i na Llúcia Nicolau va cantar la sibil·la, acompanyada per la directora Rosa Carbonell, i na Maria Rosa Riera i na Núria Riera varen tocar unes nadales amb el violí per pertànyer a la mateixa unitat familiar. La resta dels alumnes no varen poder participar enguany per motius obvis, i esperem que l’any que ve puguin cantar i tocar junts una altra vegada.
Com alumna del grup d’alumnes majors de 440 Aula Musical, en nom propi i de les meves companyes, volem donar les gràcies a na Rosa i professors pel seu esforç, i les classes individuals que ens han impartit en aquest any tant especial, ja que ens ha permès gaudir de la música i continuar el curs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.