Cronologia 2020

20 gener.- A rel de la tempesta Gloria, cauen a Sant Llorenç 230 l/m2, es desborda el torrent de sa Blanquera i s’han de tallar diversos camins del municipi. Com que també afecta la mar, les ones se’n duen una bona part de l’arena de Cala Millor –que haurà d’esser regenerada per l’Ajuntament–, deixant al descobert els fonaments dels nius de metralladora (Card).

19 març.- La Coral Llorencina suspèn els assaigs i les actuacions previstes, davant l’avanç de la pandèmia de covid-19.

23 març.- Seguint les instruccions de l’Estat d’alarma decretat el 14 de març pel Govern central, l’Ajuntament tanca les portes al públic i només atendrà per telèfon. També se suspenen totes les activitats del municipi: culturals, esportives, religioses, socials… La gent només pot sortir al carrer per anar a la farmàcia, al metge o a comprar queviures (Card).

27 març.- Mor Pedro Jaume Soler, la primera víctima local de la pandèmia de coronavirus que s’ha estès arreu del món (Card).

13 abril.- Mor el segon llorencí afectat per coronavirus: Joan Fornés Estelrich (Card).

11 maig.- Després de dos mesos de confinament, les parròquies de Sant Llorenç, Son Carrió i sa Coma tornen obrir les portes als feligresos, amb aforament restringit. En els funerals no es donarà el condol als familiars (Card).

17 maig.- El C.D. Cardassar puja de forma automàtica a Tercera divisió, pel fet d’ocupar la primera plaça a la classificació quan s’atura la competició a causa del covid-19 (Card).

26 juny.- Antoni Riera Melis publica “Un regne dins en la mar”, que inclou sis treballs sobre el Regne de Mallorca que estaven exhaurits, a més de la seva bibliografia, que compta amb més de 220 publicacions (Card).

10 agost.- Per mor de les restriccions derivades de la pandèmia, les festes de Sant Llorenç es redueixen a tres actes: Missa, homenatge a la Protecció civil i Gala Granots d’or, retransmesa per youtube (Card).

26 agost.- Se celebra l’assemblea constituent de l’associació feminista Figues de cosines, a Sant Llorenç (Card).

8 setembre.- A causa del rebrot de covid-19, se suspenen tots els actes de les festes de la Mare de Déu Trobada, exceptuant els religiosos (Card).

25 setembre.- D’avui fins el 28 de novembre es presenta una exposició d’Art Contemporani a Sa Màniga, el comisari de la qual és Antoni Sansó. Inclou obres de Tàpies, Saura, Ràfols Casamada, Hernández Pijuan, Guinovart, Mompó, Campano, Xavier Grau, Bechold, Barceló, Plensa, Sicilia, Broto, Susana Solano, García Sevilla, Lamazares, Eva Lootz i Guillem Nadal. Forma part del projecte d’exposicions individuals a 15 hotels de la zona, una iniciativa que s’havia de dur a terme enguany però que s’ha hagut d’ajordar per mor de la pandèmia (Card).

9 octubre.- L’Ajuntament acorda nomenar el tennista Rafel Nadal Fill Adoptiu de Sant Llorenç i dedicar-li un carrer, per la solidaritat que va mostrar vers els llorencins en motiu de la torrentada (Card).

11 novembre.- Per primera vegada en la seva història, el C.D. Cardassar es classifica per jugar la Copa del Rei, en guanyar per penalts a l’Épila aragonès (Card).

28 novembre.- L’associació feminista llorencina Figues de cosines guanya el premi Artjoveib 2020 amb el curtmetratge “Confinades” (Card).

2 desembre.- L’entrevista que David Broncano va fer a Miquel Montoro el 30 de gener al programa de Movistar “La Resistencia”, ha estat el vídeo de youtube més vist de l’any a Espanya, amb gairebé vuit milions de visites (Diari de Balears).

15 desembre.– Antoni Riera i Melis publica un nou llibre sobre gastronomia: El patrimoni gastronòmic català i la seva cuina, editat per la Biblioteca de Catalunya i el departament de Cultura de la Generalitat (Card).

16 desembre.- El Cardassar s’enfronta a l’Atlètic de Madrid en el Moleter, a la primera ronda de la Copa del Rey i perper 0-3. El poble s’omple de policies nacionals i, per evitar aldarulls, es tallen tots als accessos al camp de futbol.

22 desembre.– Per mor de l’augment de contagis de covid-19 arreu de Mallorca, l’Ajuntament suspèn tots els actes de Nadal i Sant Antoni, exceptuant la Cavalcada dels Reis (Card).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.