L’Associació d’usuaris del tren es reuneix amb responsables de Transports de les Illes Balears

Representants de l’Associació d´usuaris del tren i del Consorci de transport de les Illes balears (TIB) van mantenir una reunió ahir dilluns per analitzar la situació del tren, quatre dies desprès de posar-se en marxa el nou sistema tarifari amb la targeta moneder.

A la reunió van assistir el Director General de Mobilitat i Transport Terrestre Jaume Mateu, el director/gerent Maarten Johannes Van Bemmelen i un funcionari per part de l’administració pública mentre que van participar tres membres de l´Associació.

Es van tractar diferents aspectes del nou sistema de targeta moneder que facilita una major mobilitat del passatge però que, segons el criteri dels representants de l’associació, no ha complert les expectatives de oferir-lo com a alternativa de transport públic i econòmic massiu.

L’associació d’usuaris del tren va denunciar públicament setmanes abans que el nou sistema implicava, en alguns casos, una pujada de tarifes encobertes, si bé s’han tingut en compte els perfils socials més necessitats.

Entre altres propostes es va demanar que el termini de bonificació pels usuaris amb un ús regular no s’esgoti al finalitzar el mes, o que es suprimeixi la penalització quan els usuaris no poden validar la sortida del trajecte. Propostes que de moment els responsables del TIB no han acceptat.

Per últim es va incidir en que el transport públic ha de ser un bé social que cal ampliar a la majoria de la població, com una eina més de cohesió social i lluita contra l’emergència climàtica, i en cap cas s’han d’aplicar criteris comercials i mercantils.

Ambdues part es van comprometre a treballar per millorar aquest nou sistema que es troba en fase de validació.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.