Anotacions entorn del coronavirus

Faré tres petites anotacions, pensaments, notícies… (com li volgueu dir) sobre aquesta pandèmia que ens envolta i afecta tant. I no, no tot són males notícies… sobretot a Sant Llorenç. 

  • Comencem per la nota negativa, que en plena pandèmia és ben normal que n’hi hagi. Resulta que a Balears els darrers dies ja han trobat 25 mostres de la nova variant del covid britànic, molt més contagiosa que l’anterior, a pesar que en principi no sembla més mortal. La pregunta que jo em faig és… Si ports i aeroports estaven en vigilància estricte i s’exigia proves PCR a tots els que arribaven… com és possbile que hagi penetrat tan fàcilment?
  • Al municpi de Sant Llorenç les dades no pinten tan malament. Si a finals de desembre havíem apujat d’una vintena a 47 casos, amb el perill que podia suposar aquest augment exponencial, ara, a data d’avui, s’ha reduït a 34 casos  (mirau les xifres al mapa oficial). Això és una bona notícia ja que vol dir que els contagis no han seguit creixent exponencialment i s’han aconseguit tallar i, fins i tot, reduir. De totes maneres, no deixa de ser una bona notícia “a mitges”, ja que mentre a Mallorca les xifres continuïn sent igual de dolentes (s’estan diagnosticant tres-cents contagis i busques cada dia) no podrem baixar gens la guàrdia, ja que l’illa és petita i tots els municipis estan interconnectats (o per feina, o per família, amistats…).
  • Acabem amb una bona notícia. Segons un estudi de diversos científics experts en el tema, el covid, ara tan perillós i letal, amb els anys pot “debilitar-se” i acabar sent un virus més, com el grip o el constipat. Això sí, per veure això haurem d’esperar encara un bon parell d’anys “mallorquins”.   La notícia completa a El País.

Un pensament a “Anotacions entorn del coronavirus

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.