In Memoriam de Fra Miquel Fornés Perelló

Necrologia de Fra Miquel Fornés Perelló
Fr Miquel Fornés Perelló va néixer a Muro, Mallorca, el dia 7 d’octubre, 1939. Fill de + Miquel i + Anna, Va ser batejat en la Parròquia de Muro el dia 9 d’octubre, 1939 i Confirmat el dia 8 de maig, 1940 .
Va rebre l’hàbit franciscà el dia 7 d’agost de 1960 al Santuari de Nostra Sra. De Cura i, després del Noviciat, va fer la Professió temporal el dia 13 d’agost, de 1961 i la Professió solemne el 13 d’abril de 1966. El 22 de desembre de 1965 va rebre les ordres menors i l’11 de març de 1967 va ser ordenat Sacerdot per Monsenyor Rafael Álvarez Lara.
Al Seminari Seràfic de la Porciúncula va cursar els estudis d’Humanitats de l’any 1953 a l’any 1960; els de Filosofia de l’any 1961 a l’any 1963 i els de Teologia de 1964 a l’1967. L’any 1967, i en el mateix Seminari, va ser designat prefecte de la Secció Menor i el 1970 va ser destinat a les nostres Missions del Perú, on va servir en diverses localitats de la Prelatura de Huamachuco.
L’any 1977 va tornar a Espanya i va ser destinat al Convent de Sant Bonaventura de Llucmajor com a Ministre local. El 1985 va ser destinat a la parròquia de Sant Diego, Madrid com a Vicari coadjutor i de 1987 a l’any 1993 va passar a la parròquia de el Sant Nen de Cebú, Madrid, també com a Vicari Coadjutor.
El 1993 és destinat al Santuari de Nostra Sra. De Cura com a Vicari i Ecònom de la Fraternitat del Noviciat. I el 1997 els superiors el van destinar al Convent de Sant Antoni de Pàdua d’Artà, Mallorca, com Ecònom de la Fraternitat i com a Vice-Mestre de Novicis i Rector solidari de la Parròquia d’Artà, fins a l’any 2009 en què va ser destinat da a la fraternitat de Nostra Sra. dels Dolors de Quintanar de l’Ordre, Toledo, com a Vicari i Administrador de la fraternitat. I el 2013 torna a el Convent d’Artà com a Vicari de la Fraternitat i Vicari de la Parròquia. També, durant els anys que va residir a Artà va ser Vicari de la Parròquia de la Colònia de Sant Pere. I des de feia gairebé un any va tenir el Càrrec de Rector “In solidum” de la Parròquia d’Artà, juntament amb Fra Pere José Vallespir i Fra Tomeu Pastor.
Com podem observar, Fra Miquel Fornés va tenir una vida bastant «mogudeta», només cal veure la seva llarga llista de destinacions. Hem vist que Mallorca, Quintanar, Madrid i Perú van ser els llocs en què van tenir lloc i els seus habitants els que es van beneficiar de la seva presència
Si un hagués de descriure com era Fra Miquel, crec que dues paraules n’hi hauria prou per definir-ho: Senzill i treballador. Naturalment tenia altres virtuts, però crec que aquestes dues són les més significatives.
Sempre podies fer broma amb ell. Mai assumia postures de renom i sempre se’l veia complir amb dedicació els treballs que l’obediència li havia encomanat. Només cal repassar els divers destins i oficis que va exercir per adonar-se que es podia comptar amb ell i que ell, sense cridar l’atenció, el portava a terme.
Són cèlebres les anècdotes amb el Pare Joan Server a què Fra Miquel, en les tasques de la Fraternitat ajudava a la cuina i que aquell li cridava el seu “pinche” i li feia preguntes molt enredades a què Fra Miquel, naturalment, no sabia contestar, però que servien per compartir unes bones rialles entre ells i els presents.
No hi ha dubte que moltes persones van poder acostar-se amb confiança a Fra Miquel i trobar pau i ajuda en les seves necessitats.
La germana mort el va sorprendre inesperadament, durant la nit del dia 18 de gener, 2021, després d’una intervenció quirúrgica fallida, per extirpar-li un tumor cerebral.
La Missa funeral per la seva Etern Descans va ser celebrada al Convent de Sant Antoni de Pàdua d’Artà el dia 21, i va ser presidida pels bisbes de Mallorca Mons. Sebastià Taltavull, i Mons. Sebastià Ramis de la prelatura de Huamachuco, juntament amb el Ministre Provincial, Fra Jaume Puigserver i concelebrada per nombrosos religiosos de l’Ordre i altres preveres del clergat secular, amb els quals Fra Miquel havia col·laborat en l’apostolat i un nombrós públic, que va estar present malgrat la pandèmia de la Covid 19.
Que la seva ànima i les ànimes de tots els difunts descansin en Pau.
Informació facilitada per la Comunitat Franciscana d’Artà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.