Els crespells de Mallorca són unes pastes dolces d’un centímetre de gruix aproximadament que abans es menjaven tradicionalment per Pasqua.
Els crespells mallorquins o «senyorets», que és com els anomenaven quan érem petits, des de sempre al Llevant de Mallorca era tradició fer-los el dia de Sant Blai, i dur-los a beneir.
Avui en dia es fan a qualsevol dia de l’any, i en els forns tradicionals sempre en trobareu.
La forma és variada depenent del motlle, però abunden figures d’estrelles, cors, peixos així com altres figures animals.
Són moltes les receptes que tenim a Mallorca dels tradicionals «senyorets».
Aquí teniu una recepta que ha passat de generació a generació i ens han fet arribar.
Recepta de Senyorets
La mesura és 1 tassó petit de cafè.
1 d’oli
1 saïm
1 sucre
1 de suc de taronja
2 vermells d’ou
Farina normal la que necessiti la massa ha de quedar fluixeta.
Forn fluixet uns 15 minuts
Bon profit!