El Premi Metge Joan Lliteres 2021 per “Son Servera Solidari”

Un any més, i sempre fidels a aquest dia, el dilluns 1 de febrer, Son Servera ha commemorat la seva festa promesa més especial, per una banda, per la situació actual i el seu paral·lelisme, i per altra, perquè aquest 2021 és el 200è aniversari de l’aixecament del cordó sanitari militar establerta amb motiu de l’epidèmia de la pesta que va assolar el municipi l’any 1820.
El Premi Metge Joan Lliteres 2021 ha estat per l’associació «Son Servera Solidari»
Els actes commemoratius d’enguany han estat virtuals, a excepció de la Missa i l’entrega del premi enguany, per mor de les restriccions i la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19. Tot i això, des de l’Ajuntament no s’ha volgut obviar aquesta commemoració, que enguany, a més, celebra els 200 anys.
Per això, des de les xarxes socials municipals es va poder veure a les 11.30 h una conferència del geògraf, historiador i investigador local Pedro Fidel Castro sobre la figura transcendental del metge Lliteras durant l’epidèmia.
Els actes més solemnes començaren amb l’ofrena foral a la figura del pastoret que presideix la plaça, i després és va celebrar l’acte central de la celebració, l’entrega del Premi Metge Joan Lliteres, a l’Associació Son Servera Solidari, una distinció que reconeix els mèrits de persones i institucions que duen a terme tasques de consciència social, humanitària i d’investigació científica i mèdica en benefici de tots els ciutadans i totes les ciutadanes de les Illes per recordar la solidaritat dels veïns de Son Servera i dels municipis dels voltants en aquella ocasió.
L’Associació Son Servera Solidari, va ser fundada per na l’any 2007 na Bel Nebot «Llisa» amb la col·laboració d’un grup de persones i amb la inestimable ajuda del rector d’aleshores, don Pedro Pou, emprenien la idea i la voluntat de crear una associació solidària que 14 anys després s’ha convertit en una de les més importants i actives de Mallorca.
En els parlaments de la presentació la batlessa, Natàlia Troya, felicitar a l’associació i va tenir unes paraules d’agraïment perquè una associació serverina, hagui pogut arribar a tantes persones necessitades, el que la fa digna i ben mereixedora d’aquest reconeixement. La regidora de Sanitat Reme Cañadas, en el seu parlament va destacar la gran tasca social i humanitària que ha fet l’associació al llar dels anys, i especialment el 2020, en que ha ajudat a moltes famílies del poble. Va tancar el torn de la paraula Bel Nebot “Llisa”, fundadora i presidenta de l’entitat, que va agrair en nom de tots els seus companys de l’associació i col·laboradors el guardó.

A les 19:30 h el rector Mn. Jaume Mercant, va celebrar una missa solemne a l’església de Sant Joan, en acabar el rector va sortir a la plaça de l’Església, on enguany, la Banda de Música Local de Son Servera amb el seu director Joan Antoni Ballester, interpretaren l’Himne de Sant Ignasi.

Breus apunts biogràfics de l’Associació Son Servera Solidari
L’any 2007 na Bel Llisa, amb la col·laboració d’un grup de persones i amb la inestimable ajuda del rector d’aleshores, don Pedro, emprenien la idea i la voluntat de crear una associació solidària que 14 anys després s’ha convertit en una de les més importants i actives de Mallorca.

L’associació va comença replegant roba, aliments i doblers per, juntament amb l’associació ‘Mallorca Missionera’, emprendre missions per Sud-amèrica i Àfrica, sobretot per Hondures i Burundi, per aconseguir fer-los arribar material sanitari i contribuir a pal·liar les seves mancances socials.

Però l’arribada de la pandèmia el 2020 ha capgirat la realitat i les necessitats més urgents s’han esdevingut també al nostre poble, i ara per ara són un actiu molt important per tal d’ajudar les famílies del municipi que per la manca de feina es troben en situació de risc socioeconòmic.

Amb la idea de començar a recaptar material i doblers per a les missions solidàries, començaren diverses iniciatives que a poc a poc i any rere any ja s’han assentat a Son Servera i que han permès dur endavant la seva tasca: presència en el mercat dels divendres, en les fires i mercadets municipals, i sobretot el ‘Sopar solidari’ de cada estiu a l’Església Nova, que ja s’ha convertit en un acte reconegut.

Totes aquestes activitats han permès durant 14 anys seguir amb la labor benèfica a Son Servera i des de Son Servera. Han aconseguit ajudar milers de famílies, han fet arribar medicaments, aliments i altres ajuts a pobles de Sud-amèrica i d’Àfrica. I el passat any han ajudat a famílies residents del municipi municipi de Son Servera
L’Associació Son Servera Solidari, va ser la pregonera de les Festes de Sant Joan 2019..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.