L’Ajuntament de Sant Llorenç celebrà el passat 21 de gener el primer Ple ordinari de l’any

El passat 21 de gener de 2021, l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar va celebrar el primer Ple ordinari telemàtic d’enguany, en el què es va aprovar, per majoria absoluta, el conveni amb l’Institut Balear de l´Habitatge, on l’Ajuntament va cedir un terreny (al carrer Àncora nº 30 de S’Illot) per a la promoció d’habitatges de protecció pública per a la posterior adjudicació en regim de lloguer.
La Junta de Govern, també va aprovar el “Projecte bàsic de millora, condicionament i renovació urbana integral del Passeig Cristòfol Colom” de Cala Millor (amb el número d’expedient 2020/2648).
Un altre tema molt interessant va ser l’aprovació inicial del Reglament de l’Arxiu Municipal de Sant Llorenç des Cardassar. Els arxius actuals que es guarden començaren a tenir documentació des de l’any 1892, moment en què Sant Llorenç s’independitzà de Manacor. Tota la documentació referent al municipi d’abans d’aquesta data es troba a Manacor. El mes de febrer de 2020, l’ajuntament va convocar per primera vegada, la plaça oficial d’arxiver municipal, que va guanyar el llorencí Bernat Font Rosselló, el qual està fent un gran treball d’investigació i protecció de l’arxiu municipal, tant en paper com digitalment, i que regulen que quedi a l’abast de la consulta pública, per a historiadors, premsa i particulars interessats.
A les passades eleccions municipals, al debat que ,moderà la que subscriu, amb l’ajuda d’Araceli Menéndez, el 14 de maig de 2019, celebrat a l’Auditori Sa Màniga de Cala Millor, vàrem reivindicar als candidats, la necessitat de la construcció d’una Residència Municipal per a la Tercera Edat al municipi de Sant Llorenç des Cardassar, davant la manca de places i les llargues llistes d’espera que pateixen les famílies, que necessiten aquests serveis.
Foto debat zona costanera 2019

A la fi, els polítics s’han decidit, i en el darrer ple celebrat manifestaren formalment la voluntat de l’Ajuntament de la cessió dels dos següents immobles de titularitat municipal al Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears, per a la construcció d’una residència al municipi de Sant Llorenç des Cardassar, cedint la Parcel·la 119 del polígon 7 i Parcel·la 654 del polígon de Sant Llorenç.
La darrera bona notícia és que la Policia Local del municipi de Sant Llorenç, compta amb noves incorporacions a la seva plantilla. En concret, s’han cobert 15 places fixes. D’aquestes, 11 han estat cobertes per policies que ja treballaven a la plantilla existent i 4 han resultat noves incorporacions. Així, s’ha eliminat la figura d’interinitat.Bernat Font Rossello, arxiver municipal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.