Emoticona’t

Si he de dir ver, volia fer una especial Emoticona’t del darrer Ple (celebrat el passat dijous), però com que es va fer presencial i en aquest poble només es té el costum de gravar i penjar els plens a la xarxa quan es fan des de casa per alt risc de pandèmia, donant-se la paradoxa que quan hi ha confinament arriben més a la gent (127 visualitzacions el darrer) que quan es fan “normals” (0 espectadors),  ho he hagut de deixar anar. Suposarem que algun dia s’apostarà per la transparència plena com fan altres ajuntaments del voltant com Manacor o Son Servera, publicant tots  i cada un dels plens, però mentrestant ens haurem de conformar amb aquest Emoticona’t més reduït:

 

  1. TALA GENERAL A LA PLAÇA DELS MORERS

 

Un bon ensurt ens emportàrem els llorencins i llorencines que aquesta setmana passàrem per la plaça dels Morers.Totalment deserta, amb tots els arbres talats, feia una pinta catastròfica. Després d’alguns dies d’incertesa i clamor (“I ara com l’anomenarem? Plaça dels no morers?”), la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament ens ha aclarit el misteri: comunicat.  Sembla que els arbres tenien mala ferida  i era un perill per la seguretat ciutadana mantenir-los en aquell estat.  Per això seran substituïts pel mateix tipus  d’arbres (que recordem provenien de la carretera de Son Servera, dels sobrants de la recta de Pocafarina), així que tot ha quedat en un ensurt i no farà falta batiar de bell nou la plaça i li podrem seguir dient sa plaça des Morers, almanco pel que sembla.

2. HORTS TANCATS/HORTS OBERTS

A l’esquerra l’hort veïnat, tancat i ben vistós de taronges; a la dreta, l’hort de mon pare, obert i ben desnuat de qualsevol fruita (llimones incloses).

En el temps que corren és molt agosarat (i golós pels altres) tenir un hort sense tancar. Mon pare és un d’aquests incauts i a pesar que cada any li anaven robant (sobretot taronges) es resistia a posar reixa a pesar dels meus requeriments. Si mateix, altres anys tenien la decència de deixar-nos-en alguna, però és que enguany han fet net del tot (deu ser cosa de la crisi). I mentrestant, en Quina a Pocafarina a comprar taronges. Idò!

 

3. DUES ACTITUDS DAVANT LA PANDÈMIA: METGES vs. POLÍTICS I OBISPE BISBE

Mentre alguns fan punts per guanyar-se una medalla i alguna cosa més pel sacrifici que estan fent i la seva bona voluntat (“Sanitarios ya infectados ceden sus vacunas a personas más frágiles”), d’altres, com els polítics (no tots, però sí alguns), continuen tirant-se terra a si mateixos davant la població amb vacunacions express més que sospitoses (“Altos cargos de Salut se vacunaron el primer día en que empezó la campaña“). I en aquest mateix sentit el darrer que s’ha afegit a la festa ha estat l’obispe el bisbe  de Mallorca, Sebastià Taltavull.

4. UNA REDACCIÓ DE L’ASSALT A LA CASA BLANCA

Aquest Nadal vaig corregir una redacció d’un alumne premonitòria i que fora voler deia molt de la nostra societat. Resulta que per desembre, abans que es produís l’assalt al Capitoli (de fet, encara no hi havia ni la més mínima sospita ja que no es va produir fins dia 5 de gener),  vaig mandar redactar als alumnes una notícia fictícia a partir d’una fotografia en què hi havia uns aldarulls al carrer. Supòs que influenciat pel cinema de Hollywood (hi ha més d’una cinta recent en què s’ataca  la Casa Blanca) l’alumne va contar com la residència del president Trump era assaltada per àrabs (ja podeu suposar d’on va agafar també aquesta referència). Idò mirau per on, va endevinar que  una institució americana important (en aquest cas va ser el Capitoli, no la Casa Blanca) seria atacada, però ves per on, lluny del que ens vol mostrar el cinema americà i segons quines cadenes de televisió, no van ser precisament àrabs (els sempre presentats com els arxienemics de la pàtria), sinó els mateixos seguidors de Trump, els superpatriotes blancs nord-americans. Veure per creure!

 

2 pensaments a “Emoticona’t

  1. Subscric tot lo referent a ses taronges, en el meu hort van de net a net. Igual sa gent que ho fa està necessitada, no sé que dir.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.