Manacor pacifica el trànsit al centre de la ciutat amb la creació de la Zona de Prioritat per als Residents

Els vianants tendran prioritat als 67 carrers en què s’implantarà la mesura, a partir de dia 15 de març Manacor posa en marxa la la Zona de Prioritat per als Residents al centre de Manacor. Es tracta d’una mesura que pacificarà el trànsit a 67 carrers del centre de la ciutat gràcies a la restricció de la circulació als no residents, a partir de dia 15 de març. Aquesta iniciativa promou una mobilitat segura i sostenible per als usuaris de la via pública al centre de Manacor. En aquesta àrea, la prioritat de pas serà dels vianants en primer lloc, i de les bicicletes i vehicles de mobilitat personal en segon lloc.
La filosofia de la mesura és la d’implantar un model semblant al de moltes ciutats europees que ja han posat en marxa amb èxit la millora de la convivència entre la circulació de vehicles i les persones, amb importants efectes positius sobre l’activitat econòmica, ja que les compres i l’accés a les terrasses resulta molt més senzill i esdevé una experiència molt més agradable.
Aquesta mesura contempla que els residents al centre puguin circular amb els seus vehicles dins la zona ZPR, a més de tota una sèrie d’excepcions per facilitar el transport necessari a nivell comercial, així com els serveis públics, especialment els sanitaris i el transport de persones majors.
Així, es pretén augmentar l’espai disponible per a les persones i reduir l’espai dels vehicles; fer el centre de la ciutat més tranquil reduint el renou, la circulació i la velocitat dels vehicles motoritzats; prioritzar la circulació a peu; i reduir la presència de vehicles del centre de la ciutat.
La fórmula per desenvolupar la Zona de Prioritat Residencial al centre de Manacor és l’Ordenança Reguladora sobre l’ús de les vies ubicades dins una Zona de Prioritat Residencial (BOIB núm. 10 de 23.01.2021), que es va aprovar definitivament el passat mes de gener.
Les principals característiques de la ZPR són:
1.- El vianant sempre té prioritat a les seves accions.
2.- La velocitat màxima per a tots els vehicles és de 20 quilòmetres per hora.
3.- Només poden accedir a la ZPR els vehicles dels residents, les persones que tinguin algun garatge a la zona, els serveis públics, vehicles comercials i casos justificats. La ZPR és una àrea social i comercial atractiva i agradable a Manacor, tan per a residents com per a treballadors, comerciants i visitants.
La ZPR del centre de Manacor se senyalitzarà mitjançant senyals verticals i també franges impreses a la calçada dels principal accessos a aquesta àrea. Així mateix, al llarg de 2021 es preveu també la instal·lació de càmeres de vídeovigilància per fer efectiu el control dels vehicles autoritzats. “Es tracta d’una mesura que no necessita de grans obres per poder ser implantada, però que és molt efectiva i una de les més importants del mandat”, ha explicat el batle de Manacor, Miquel Oliver, durant la presentació de la mesura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.