Els lligams d’alguns partits polítics

Darrerament veient les notícies i algunes declaracions de diversos polítics  no he pogut deixar de pensar que els partits, siguin del símbol que siguin, tenen alguns lligams massa estrets amb algunes associacions/entitats/grups que al final els resulta una llosa molt mala d’arrossegar. Entenc que puguis estar prop de la monarquia, dels activistes que demanen la llibertat d’expressió o qualsevol altre dret social, del col·lectiu feminista… però arriba a un punt que pareix que les formacions polítiques no poden separar-se’n gens i hi estan com encadenats, com si en depenguessin de manera excessiva. 

Per exemple el PP és un ferm defensor de la monarquia, la qual cosa és totalment respectable per molt que personalment no hi estigui gaire d’acord, però si el rei emèrit, Juan Carlos, l’ha feta s’ha de dir i ja està. Però no, ho diuen amb la boca petita, sense condemnar de manera contundent la malifeta. De la mateixa manera Podemos sempre ha estat prop dels grups activistes que defensen al carrer les llibertats socials. Fins aquí molt bé, però si alguns d’aquests  (al final són això alguns, no la gran majoria) se passen de rosca i vespre sí, vespre també cremen contenidors, mobiliari públic, caixers automàtics… se condemna i ja està. Tant costa sortir a dir que aquests actes no estan bé, que  estan d’acord en la idea que defensen però no en la manera i assenyalar que només són un grup determinat i que per això tampoc no s’ha de condemnar tot el moviment? Però no, també xerren a mitges tintes.

I ara la darrera és la manifestació del 8-M. Després que Sanitat recomanàs no fer reunions massives des del Govern espanyol alguns pareix que volen encoratjar a fer una manifestació bastant nombrosa a favor de la dona. No dubt de la bona intenció de la mobilització i hi estic totalment a favor de fer veure la desigualtat de la dona  i reclamar-ne la igualtat, però voleu dir que és aconsellable organitzar una manifestació tan grossa? No se pot fer per un any a causa de la pandèmia d’una altra manera alternativa la defensa de la dona?

Tot plegat me fa pensar que els partits polítics tenen uns fermalls  que a vegades els indueix a ctuar de certa manera, sovint errònia i incoherent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.