El CEIP Punta de n’Amer cedeix 8 dels seus ximpanzés

Juny 2019.- El departament de Medi Ambient, de Sant Llorenç des Cardassar convidà un any més a les escoles del municipi per realitzar activitats de conscienciació.
Se’ns parlà del programa MOBILITZA’T PER LA SELVA i un alumne de 6è ho veié molt clar! Tot i que ells partien, havia de ser el tema del proper curs.

Curs 2019 – 2020 Ens posàrem en contacte amb en Gaspar Fuster i l’Institut Jane Goodall. El seu programa d’Educació Ambiental ‘Raíces y Brotes España’ ens explicà la història dels ximpanzés a la República Democràtica del Congo; així com el lligam entre ximpanzés, infants i aparells electrònics.

No només això sinó que aquesta causa està plenament conscienciada amb els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible).

Al curs 2019 – 2020 aconseguírem 246 mòbils i 46 tauletes. CEIP Punta de n’Amer aconseguí ajudar a 5 ximpanzés i poder promoure programes educatius, d’investigació i ambientals entre la gent local d’allà i així protegir la reserva natural.

Al curs 2020 – 2021 hem aconseguit 242 aparells electrònics. El que equival a 8 ximpanzés més però enguany hem decidit anar una passa més enllà i cedir-los a altres centres educatius i empreses que estiguin en contacte directe amb infants de totes les edats.

El 1r ximpanzé el té l’empresa Terra i Mar Aventura. Qui millor que ells poden fer arribar el nostre missatge arreu de Mallorca i Menorca. No només això, sinó a un gran ventall d’edats. Benvinguts a la nostra família!

Des de Terra i Mar Aventura han volgut que fossin els i les nostres alumnes qui triassin el ximpanzé que més s’adaptés al perfil de l’empresa. Després d’estudiar les característiques de l’empresa i recordar els distints casos, el grup ha decidit que per l’esperit de superació, ganes de viure i d’adaptació a les noves circumstàncies, qui millor que n’Anzac. Ximpanzé que perdé un bracet però que això no l’aturà a tornar a enfilar-se als arbres com si res.

El 2n ximpanzé va cap a Menorca. Al “Lloc”, empresa familiar on hi podem trobar animals autòctons; així com animals recollits i donats. ‘Un lloc especial per poder passejar, amb família o amics, envoltats de la rica flora i fauna menorquina.’

Des del centre zoològic ens ha demanat que siguem nosaltres també qui pensem amb el/la ximpanzé que més s’adapti a les característiques del lloc i entre tots/totes hem considerat que com a la gran família que són, què millor que apadrinar a una mare i a un fill, Hiila i Cheempo!

El 3r ximpanzé es quedarà a propet nostre! La Biblioteca de Sa Coma serà la nova casa per a un d’ells. Se’ls feia molt difícil triar-ne un i aquest cop ha estat tasca per a l’alumnat de 4t. Hem descobert que hi ha hagut dues noves incorporacions a la reserva, en Kauka i en Kabi. Després de llegir les seves històries i veure els vídeos es decidírem pel darrer.

Na Kudia, en Kauka i n’Anzac aniran al CEIP Costa i Llobera de Pòrtol i estam pendents de l’elecció que farà l’Acadèmia II Futur, d’Artà d’aquí a poquets dies.

La nova aventura ha començat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.