L’Ajuntament de Sant Llorenç comptarà amb una promoció de 15 habitatges de protecció oficial a s’Illot

El passat divendres 23 d’abril, el conseller de Mobilitat i Vivenda Josep Marí, i el batle Mateu Puigrós van signar el conveni de cessió d’un solar situat al carrer Àncora de s’Illot per a la construcció de 15 habitatges de protecció oficial. Ajuntament i l’IBAVI duien ja fent feina conjuntament des de fa temps pel projecte que es podrà començar a construir aquesta promoció en el darrer trimestre d’aquest mateix any 2021, amb la previsió que aquests habitatges estiguin llestos a principis del 2023.En aquests moments, es disposa ja del projecte bàsic redactat i també de la llicència d’obres de l’Ajuntament de Sant Llorenç. Igualment, està ja en marxa la licitació del projecte d’execució i de la direcció d’obres. La previsió és que el mes de juliol estigui llest el projecte d’obres i que a partir d’aquí es podran licitar les obres i que aquestes comencin en el mes d’octubre.
Es tracta d’una promoció de 15 habitatges (dos d’ells adaptats), 11 dels quals tindran dos dormitoris i 4 una habitació que s’aixecarà en aquest solar de 428 metres quadrats. Els habitatges tindran uns entre 52 i 60 metres quadrats i els de dues habitacions d’entre 60 i 70 metres quadrats. El pressupost total d’aquesta inversió es de 2 milions d’euros.
El conseller Marí, va informar que com tots els projectes que impulsa l’IBAVI, la construcció és concebuda de manera sostenible, tant pels materials que emprarà com per la disposició de la construcció, que permet aprofitar els recursos naturals i reduir les despeses energètiques.
Per exemple, els murs de càrrega s’orienten cap al mar perquè l’habitatge tingui ventilació creuada. El començament de les obres està previst pel darrer trimestre d’enguany i s’espere que estiguin acabat a principis de 2023.
El batle, Mateu Puigrós, va destacar la importància d’aquest projecte, ja que és va dir: “la primera experiència d’aquest tipus d’habitatge al municipi” i va explicar que “la franja de 25 i 35 anys representa al nostre municipi uns 2.000 habitants, és la franja més sensible econòmicament i tal com està la situació de l’habitatge en general, ho valoram com una necessitat”. Aquesta cessió del solar és una manera de contribuir a millorar el parc d’habitatge de les Illes perquè gent vulnerable o jove sense possibilitats de poder accedir a un habitatge tingui opcions.”.
El Conseller Marí, va explicar que els habitatges estan a disposició de tothom (no és exclusiu pels empadronats al municipi llorencí) i que a partir d’ara, les persones interessades amb els pisos de lloguer que s’han de construir a s’Illot poden apuntar-se a la llistes d’espera de l’IBAVI per a poder aconseguir un pis, i que els contractes de lloguer que fa l’IBAVI es renoven cada dos anys.

Un pensament a “L’Ajuntament de Sant Llorenç comptarà amb una promoció de 15 habitatges de protecció oficial a s’Illot

  1. No entenc el valor afegit que aporten vivendes de protecció oficial al costat d’urbanitzacions que en el seu moment es varen vendre com a residencials i hotels. Potser se m’escapi, però jo no li veig el sentit. Qualsevol de les zones turístiques a on s’hi han volgut edificar pisos de grans altures o introduir-hi elements com aquest, han acabat perdent valor afegit de cara tant a residents com turistes, basta fer una ullada arreu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.