Nou èxit de la Jove Orquestra de les Illes Balears a l’auditori Sa Màniga

L’Orquestra Jove de les Illes Balears, que dirigeix Joan Barceló, es va crear fa sis anys (enguany és la setena temporada) per donar l’oportunitat a joves músics a formar-se, i veure com es toca amb orquestra, i de com és fa el repertori orquestral. Ha tingut diverses formacions en funció de la gent de què disposa. A l’actualitat són uns trenta-cinc components. Enguany, degut al tema de la Covid, el seu director ha hagut de fer assajos parcials per adaptar-se a les actuals circumstàncies de seguretat per als joves músics.
El passat dissabte dia 22 de maig, la Jove Orquestra de les Illes Balears va fer un nou concert a l’Auditori Sa Màniga de Cala Millor, que va ser un èxit. El programa que va escollir el director Joan Barceló per aquest concert va ser el següent: Simfonia per a vents en sol m de G. Donizetti, Concert de flauta i arpa en DO m K299 de Mozart (solistes Anna Vidal (flauta) i Maria Assumpció Janer (arpa), i la Simfonia Simple de B. Britten.
El públic assistent va agrair amb nombrosos aplaudiments el gran concert de tots els joves músics que sota la batuta del seu director,van deixar palès que el futur de la música simfònica a les nostres Illes, està assegurat. És increïble la concentració i esforç que fan tots els joves components de l’orquestra i la seva preparació que segueixen sense escatimar hores d’estudi i assajos per tal d’aconseguir els seus objectius.
Acabat el concert gràcies a la mediació d’una bona amiga de Cala Bona i component de l’Orquestra Jove, Núria Riera, vàrem poder aconseguir l’opinió del director Joan Barceló, sobre el concert i futures actuacions que té previst l’orquestra pels propers mesos.
«El repertori l’hem adaptat al tema del Covid, per no tocar tots plegats, vent tot sols, la corda també, després tots junts. Al final hem aconseguit adaptar-ho esperem que les actuals circumstàncies acabin aviat i puguem tornar a la normalitat. Referent al concert, dir-vos que les dues solistes d’avui, tant na Maria Assumpció Janer (arpista), que ara mateix està estudiant per Madrid acabant la carrera, i Anna Vidal (flautista) que és una al·lota de Menorca i enguany ha començat amb l’Orquestra Jove, quan vaig proposar programar aquest concert de violins, arpa i flauta, que és una autèntica meravella, els va fer molta il·lusió. Realment avui estic molt content del treball de tots els components de l’orquestra i de com ha sortit tot el concert d’anit.
Els projectes que tenim per a la setmana que ve i la següent són: dia 29 tocam a Lloret i repetirem el concert, i per l’altre setmana tenim previst una novetat, i és que estrenarem una obra d’aires mallorquins amb arranjaments de una arregli-sta mallorquina na Cati Sentismai. Després tenim previst un concert a Felanitx, en el que repetirem el programa d’arpa i flauta i, a més, una missa de veus blanques del compositor Dietrich, amb un cor de dones de Felanitx. Continuarem amb els assajos i dia 8 d’agost tornam tenir un concert a Andratx, on tocarem amb en Pau Cladera de solista, farà el concert per a violi nº4 de Mozart, i dia 20 d’agost farem un concert a Costitx, on estrenem unes obres d’un pianista i compositor d’aquí, en David Gómez, i després també vindrà na Lorena Bonnín (crec que és l’al·lota que ha guanyat el concurs Prodigiós) a fer un parell d’àries.
Aquest són de moment les actuacions previstes de l’Orquestra Jove pels pròxims mesos.»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.