Món: Niu de rossinyol

Tot el que s’assenyala aquí és de collita pròpia. Els rossinyols solen arribar a aquesta zona a mitjan abril, i després de cantar de dues a tres setmanes, de dia i de nit, s’aparellen i fan niu. Ja deixen de cantar però fan una espècie de croar, semblant a un granot, a la zona on tenen el niu.

Vos diré que solen fer uns cinc ous i son de color verd oliva, llisos, sense clapes. A aquest niu el vaig trobar el segon dia de la nascuda, crec. Solen fer el niu a un lloc espès però que la vegetació no sigui vella, a un pam o dos de terra. El que em crida l’atenció es que fan el niu amb mes profunditat que altres ocells, i així si sura tota la pollada el petis s’han d’anar posant-se drets per caber dins el niu i no guaitar el cap per damunt. Com quasi tots els ocells si toques la vorera del niu les butzetes obren la boca, pero sense piular, si estan rodons no ho fan.

Vet aquí les fotos:

2 pensaments a “Món: Niu de rossinyol

  1. Ara mateix, iniciat juny, escolt, amb íntim plaer, un concert de rossinyol. Crec que amb el tema “cantar” vares ser massa restrictiu

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.