Presentada l’Agenda Local 2030 al municipi de Sant Llorenç

El dijous dia 3 de juny, va tenir lloc a l’Auditori Sa Màniga la presentació de l’Agenda 2030 al municipi de Sant Llorenç, hi assistirem més de cent persones. Presentà i moderà l’acte Pere Santandreu , coordinador de l’Agenda. En primer lloc va cedir la paraula al batle Mateu Puigrós, el qual va agrair la presencia del Conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, Jaume Alzamora, i va agrair el suport econòmic del Consell per poder dur-lo a terme.
Seguidament va passar a explicar el que han fet des de l’Ajuntament en relació a l’Agenda 2030 des de que l’any 2015 les Nacions Unides varen aprovar-la.” L’Agenda 2030 (va dir) és una agenda que té tres dimensions de desenvolupament sostenible: té una dimensió econòmica, una dimensió social i una dimensió ambiental.

Aquesta Agenda està formada per 17 objectius de desenvolupament sostenible. A través d’aquests 17 objectius es proposa abordar els grans reptes globals: la lluita contra la pobresa, el canvi climàtic, l’educació, la salut, la igualtat de gènere, la pau o els municipis sostenibles. Des de l’Ajuntament hi feim feina de forma més sistemàtica des del mes de gener d’enguany. Als dos plens de l’Ajuntament del mes de gener i de febrer vàrem acordar fer feina en l’Agenda 2030 i entrar a formar part de la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030 de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Vàrem presentar tota la documentació a la Federació estatal que agrupa els municipis, i ara ja en som membres. A més va afegir, el batle, que tots els responsables tècnics dels diferents departaments de l’Ajuntament, i també tots els regidors i regidores, han participat en sessions informatives, i per tant coneixen què és l’Agenda 2030 i estan al corrent dels projectes municipals relacionats amb l’Agenda 2030. Continua explicant el projectes duits a terme i la producció de l’audiovisual “Nosaltres, el poble”. i va agrair el suport econòmic del Consell per poder dur-lo a terme.
Seguidament el conseller Jaume Alzamora, va agrair la implicació de l’ajuntament i de totes les persones que treballen en el projecte.
La Dra. Caterina Amengual, que és especialista en l’Agenda 2030, va oferir una interessant xerrada divulgativa per presentar l’Agenda 2030 a un municipi de les dimensions de Sant Llorenç.
Jeroni Puigrós i Biel Nadal, autors de l’audiovisual «Nosaltres el Poble» donaren les gràcies a totes les persones que participaren al rodatge, en representació d’una quarantena d’associacions, entitats socials, culturals, veïnals, esportives, empresarials, etc, del municipi. L’Audiovisual té una durada d’uns 6 minuts.
Finalment dir que, la segona acció del projecte ha estat elaborar un taller escolar, titulat “L’agenda 2030 al nostre municipi”. Aquest taller, a dia d’avui, s’està impartint, i arribarà a 34 grups (de 1r a 6è de primària) de les escoles de Sant Llorenç, Son Carrió i sa Coma. Es preveu arribar a 585 alumnes aproximadament. A més es farà una publicació informativa sobre l’Agenda 2030 al municipi i sobre les accions que cada individu pot fer.
Acabada la projecció de l’audiovisual arribà el torn de les preguntes per part dels assistents a l’acte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.