El duo Voicello, en el cartell de Estiu a Bellver

L’actuació serà el proper dia 12, a les 20.30, amb la seva Òpera Mediterrània’.

La soprano Carme Garí i el violoncel·lista Gabriel Fiol, que formen el duo Voicello, participen el proper dia 12, a les 20.30, al programa Estiu a Bellver. Ho fan amb un espectacle que “fusiona òpera pop en format crossover, una història d’amor i cançons pròpies inspirades en la bellesa de la Mediterrània”.
Durant el concert els acompanya a la bateria Miquel Marquès.

El que distingeix els integrants de Voicello és la recerca de noves sonoritats en tot allò que interpreten, tant si són versions d’òpera italiana de mestres com Bellini, Puccini o del francès Leó Delibes, com un tema de la cantautora local Miquela Lladó o la música que han anat component durant aquest temps de pandèmia, en què també han tingut una filla.

A Òpera Mediterrània, què és el nom amb el ual titulen les seves actuacions d’aquest estiu, sonarà tot això gràcies a la utilització, per part de Fiol, d’un aparell anomenat pedalera de loops que incorpora al seu violoncel i amb el qual aconsegueix sons molt actuals.

En quan als temes propis, “els definiria com a música descriptiva, cinematogràfica, amb ritmes vius, arranjaments vistosos”, afegeix Fiol, qui ja havia compost en els últims anys per al seu projecte personal Cello Works. Ara, la novetat consisteix en el fet que en aquestes peces, fusió de “clàssica i moderna”, ha treballat per a violoncel i veu, la de Carme Garí, soprano lírica lleugera, “que m’ho demanava feia temps”.
“La característica de la meva veu és que pot arribar a notes molt altes i notes força baixes. En aquests temes utilitzo tot això com en el pop, amb un registre més baix, com si fos la veu d’una cantant de musical, el que significa un contrast amb la part més lírica “, assenyala Garí. També quan interpreta òpera, que és l’essència del seu espectacle, la seva veu es modula d’acord amb aquestes sonoritats que busquen, i que han anat perfeccionant amb el temps fins a arribar a un segell propi que, a força de “percussions, mescles o harmonitzacions diferents “.

ENTRADES
15 € anticipades
18 € taquilla

Entrades anticipades:
https://ticketib.com/events/concert-voicello-al-castell-de-bellver

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.