Les llàgrimes de sant Llorenç

Cada any, per aquestes dates, a la nit, els ulls miren al cel. Miren de trobar algun estel fugaç.

Les llàgrimes de sant Llorenç són residus emesos per un cometa i científicament es coneixen com els Perseids perquè semblen venir de la constel·lació de Perseu.

Al voltant de la festivitat de sant Llorenç es produeix aquest fenomen astronòmic i es repeteix cada any perquè l’òrbita de la Terra i del cometa Swift-Tuttle són estables. Quan la Terra es creu amb l’òrbita del cometa, petits fragments de la cua del cometa són atrapats per l’atmosfera i allà es desintegren i ens mostren les cues de llum que es poden veure al cel.

Els científics anuncien que enguany es podran veure uns 150 estels per hora i que la millor nit per observar les llàgrimes de sant Llorenç serà la del 12 al 13 d’agost, això sí, si no hi ha niguls i l’excés de lluminositat terrestre ens permet observar nítidament el cel estrellat. La Lluna, que estarà en fase de lluna nova, facilitarà l’observació.

 

(Imatge de la Viquipèdia).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.