La Banda de Música de Manacor i Juanjo Guillem, musical per recordar a les víctimes de l’11-S a Nova York

El dissabte 11 de setembre de 2021, es va inaugurar el Museu d’Art Contemporani del Baluart de Palma l’exposició “El archivo del polvo: An Ongoing Project” de l’artista Elena del Rivero, on mostra el treball eleborat a partir del atemptat contra les Torres Bessones de Nova York. i es va fer la Performance, per recordar a les víctimes de l’atemtat de les Torres Bessones al Word Trade Center de Nova York de l’11 de setembre 2001.
La Banda de Música de Manacor amb el seu director Eduardo Bernabéu , van col·laborar amb el precussionista de l’Orquestra Nacional, Juanjo Guillem a la “Performance” musical per “recrear” la tensió que es va viure en el moment en què lels avions van topar amb les Torres Bessones. Per fer aquesta recreació es va muntar una instal·lació sonora dins de l’exposició amb restes trobades en els diferents punts verds de l’illa, on tocava en Juanjo.
La Performace va començar amb els músics de la banda escapampats per tot l’espai del museu, que començaren creant una sensació de tensió entre els assistents amb son lents i greus, i poc a poc s’anaren aconstant a la instal·lació sonora, on en Guillem creava el so amb tot el que tenia al seu abast, i en aquells moments la banda va augmentà la intensitat i tocà un so agut per ferir la senibilitat dels espectadors, per «recrear la tensió de l’impacte en aquells moments»
A més de la performance, l’exposició de l’obra d’Elena Rivero acompanyà l’actuació, on tots dos projectes representaren «la memòria col·lectiva i el dolor», la pols, d’un fet que es va cobrar moltes vides i que va marcar un abans i un després en la societat actual.


El percussionista Juanjo Guillem, amb el director de la banda manacorina, Eduardo Bernabéu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.