Proposta d’art contemporani a Cala Millor

Quan parlam de turisme pensam en oferir noves experiències per ser diferents dins un món global on totes les zones turístiques són molt iguals. La celebració d’esdeveniments esportius o culturals, si tenen una gran repercussió mediàtica, ajuden al posicionament del destí a més de l‘impacte econòmic que rep.

El turisme cultural constitueix un segment important, per això és una proposta de molts de destins, però poques vegades desenvolupat amb èxit ja que es tendeix a repetir esquemes d’altres llocs no sempre comparables. Sobre tot a les ciutats aquest turisme creix gràcies als museus llançats a competir amb la industria de l’oci. El museu s’ha convertit així en un escenari clau per els turistes espectadors d’avui en dia.

Ara totes les ciutats volen tenir museus com el Guggenheim, construïts generalment per importants arquitectes, amb la mateixa devoció que abans construïen les catedrals, però que Bilbao s’hagi reinventat amb èxit no vol dir que totes les ciutats hagin de tenir un Museu d’Art Contemporani. Sols així s’explica que tantes ciutats de l’Estat Espanyol tinguin museus d’inversió multimilionària sense massa resultats.

Entenc que el nostre destí no pot plantejar-se un museu, però sí una oferta cultural d’art contemporani com a complement turístic, una aposta diferent i atractiva com una alternativa interessant al museu. Apostar per l’art contemporani s’ha d’entendre com una inversió de futur i no crec que el nostre destí quedi relegat dins aquest camp. Actualment està molt de moda celebrar nits de l’art a diversos municipis amb un cert èxit en alguns d’ells.

Aquí ens podem marcar uns objectius a curt i mitjà termini ja que és innegable que comptam amb molts hotels de categoria que en les seves dependències mostren obres d’art que s’exposen permanentment. La idea és aprofitar aquests hotels perquè durant el mes d’octubre es canviïn aquestes obres i es facin exposicions individuals d’artistes. Això romp amb l’esquema convencional d’exposició, oferint a l’artista la possibilitat de mostrar les seves obres no en el seu estudi o galeria sinó directament a un dels llocs programats per aquest art, convertint-lo en un atractiu més.

Amb els hotels participants es formarà un itinerari que suposarà poder veure durant uns dies unes bones exposicions dins un mateix destí, a més de poder gaudir de moltes altres ofertes. És convidar a la gent a venir d’excursió a la nostra zona on cada visitant podrà dissenyar la seva ruta i fer-la al seu gust perquè sigui encara més atractiva i aconseguir una promoció extra durant aquest mes que si manté una continuïtat en el temps pot situar la nostra zona dins el panorama artístic de Mallorca i perquè no, de l’Estat Espanyol, inclús amb els anys, internacionalment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.