Entrevista a Nicolau Bordal, actual president del Consorci Turístic ens parla de les Festes del Turista 2021

L’Ajuntament de Son Servera i l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar crearen el 16 de gener del 2013, juntament amb l’Associació Hotelera Badia de Cala Millor-Sa Coma, el Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar. Aquest Consorci és un organisme de dret públic que gaudeix de personalitat jurídica pròpia i que neix amb la intenció de realitzar la promoció i el foment del turisme en els respectius municipis. La zona turística de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar aplega unes 35.000 places hoteleres i és la tercera destinació en importància de les Illes Balears. La Presidència del Consorci l’ocupen els batles de l’Ajuntament de Son Servera i de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, amb caràcter rotatori i per un període de 2 anys. La Vicepresidència l’assumeix el batle que en aquest període rotatori no ocupa la Presidència, també per un període de 2 anys. Els darrers anys el batle i batlessa han delegat la presidència amb els regidors/es de turisme dels respectius ajuntaments, Marga Vives i Nicolau Bordal, actualment exerceix la presidència el regidor referit Nicolau Bordal.

Sr. Bordal, com es presenten les Festes del Turista 2021?
Fem el que podem dins les normes sanitàries establertes per la pandèmia de la Covid 19, amb diferents actes per reforçar la temporada turística. El passat cap de setmana celebràrem el Festival de Teatre familiar, aquesta setmana celebram les Festes del Turista, i pel mes d’octubre hem organitzat un mes d’art amb exposicions a dotze hotels i a l’auditori, a més del torneig East Mallorca Girls, que comptarà amb una trentena d’equips sub 16 i sub 13, serà a primers d’octubre. Tots els esdeveniments, a més d’estar enfocats al turisme en clubs participants dels diferents països del turistes que ens visiten, enguany també intentam promoure el turisme local.

Quins són els actes més destacats que organitzeu enguany?

Dia 23, per encetar les festes hi haurà un gran cercaviles amb malabars, i batucades als carrers centrals de Cala Bona i de Cala Millor, dia 24 la ruta gastronòmica, que enguany es fa als restaurants i bars adherits, amb descomptes especials, a més de música al carrer. No faltaran el concert de festes a càrrec de les bandes de Música de Son Servera i Sant Llorenç. Així com la clàssica actuació dels balls mallorquins a càrrec de l’agrupació Sa Revetla, a Cala Bona, on també hi haurà l’actuació de les bandes de música de Sant Llorenç i Son Servera. També hi haurà la desfilada dels gegants acompanyats dels Xeremiers des Puig de sa Font, i al parc de la Mar la Nit de Tributs, etc. A més dels actes al càrrec tots els hotels fan sopars de gala amb actuacions especials.

Quants de turistes esperen que visitin la zona de Cala Millor i Cala Bona aquestes Festes del Turista 2021?
Amb aquests actes que he esmentat esperam que venguin al nostre destí més de dos mil persones, no només a les festes, a més ajudaran al final de la temporada.

Quina ocupació heu tingut enguany a la zona?
Dels hotels que han obert un 80%, alguns han obert només des de finals de juny a finals de setembre. L’ocupació ha envoltat entre un 60 i un 80%, depenent de la zona i producte ofert.

Heu fet promocions per part del Consorci Turístic?
Sí, per part del Consorci Turístic, a més, del turisme estranger, hem potenciat molt la promoció del turisme nacional i local amb campanyes de ràdio i diaris a nivell nacional i local.

Estau satisfets amb la campanya?
Sí, ja que ha ajudat a l’ocupació d’aquests mercats els quals s’han incrementat amb notorietat.

Heu tingut baixada del turisme alemany, que era majoritari a la zona?
La baixada de clients alemanys i anglesos que era majoritària a la nostre zona ha estat ocasionat per la pandèmia que ha afectat a molts de destins turístics no només a la nostra zona. Però per sort la baixada que ens ha afectat de clients alemanys i anglesos, s’ha vist incrementada amb turistes espanyols i d’altres nacionalitats, com francesos, i antics països d’Est, com Polònia.

Moltes gràcies Sr. Bordal, i molt bones Festes del Turista 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.