Entrevista a Maria Teodora Moreno “Dori”, regidora d’Educació, Igualtat i LGTBI a l’Ajuntament de Son Servera

Maria Teodora Moreno Gómez, coneguda popularment com “Dori”, va néixer a Màlaga. veïna de Son Servera, és diplomada en professorat d’educació general bàsica de Llengua Castellana i d’idiomes moderns per la Universitat de Màlaga. Amb més de 30 anys d’experiència en el món de la docència, ja fa prop de 20 que és professora de la IES Puig de sa Font de Son Servera. Un treball que compagina amb el món de la política i sempre amb carteres relacionades amb la seva experiència. En l’actual legislatura és regidora d’Educació en general, i coordina els Serveis Educatius, Relacions amb els Consells escolars, Escoletes infantils, i amb la Universitat. A les regidories d’Igualtat i LGTBI, ha portat polítiques dirigides a fer real i efectiva la igualtat entre dones i homes i l’eradicació de tota forma de discriminació, i ha treballat a favor dels drets i de la no-discriminació de les persones LGTBI al municipi de Son Servera. Casada amb Tito Chuchuma, el matrimoni té dos fills, Óscar, que és advocat i treballa a Manacor, i Desiree, administrativa que treballa a l’Ajuntament de Capdepera. A més el matrimoni té cinc preciosos néts.

Dori, quan vas arribar a Mallorca?
Vaig arribar a Mallorca el 1983, i aquí he desenvolupat la meva trajectòria laboral i política. He impartit classes en diversos municipis de Mallorca en escoles de Primària i en l’any 1993, coincidint amb l’obertura de l’Institut de Son Servera, vaig demanar plaça com a professora d’anglès, i encara continu aquí.

Tens antecedents familiars en el món de la política?
Ningú en la meva família s’ha dedicat a la política, però això sí, sempre han tingut inquietuds i els meus pares han estat crítics amb ella.

Quin any va començar la teva trajectòria política?

La meva trajectòria política l’he desenvolupat íntegrament a Son Servera. L’any 2007, Pep Barrientos, que liderava el PSOE de Son Servera i volia presentar-se a batle, em va trucar per si m’agradaria acompanyar-lo en aquest camí de la política com a regidora d’Educació, Serveis Socials, i Joventut. Va ser una etapa bastant aprofitable.

Quins èxits vas aconseguir en aquella etapa?

Vam posar en marxa les “escoletes matineres”, l’ampliació de el Col·legi Jaume Fornaris, el menjador, el PAC, la circumval·lació, etc.

Quantes legislatures portes?

Amb aquesta última seran 4 legislatures i estic contenta d’haver servit i servir el poble de Son Servera. Tinc mitja jornada a l’Ajuntament, que compagino amb la meva feina a l’IES.

Quants alumnes teniu al municipi de Son Servera?
Al municipi tenim al voltant de 2000 escolars repartits en 2 escoles de primària, un institut de secundària i 1 concertat.

Continua el programa de les rutes segures per anar als col·legis i institut?
Sí, les rutes segures s’han imposat i estan tenint acceptació. El dia de la Mobilitat farem una concentració per pujar tots a l’escola. A partir de les 8:40 no circularà cap al col·legi. S’ha habilitat un nou aparcament. A més de les rutes segures continuem aplicant el protocol COVID s’aplica a les escoles i institut. No hem relaxat cap pas. Distància-Mascarillas- Grups bombolles.

A causa de l’actual situació laboral i social ocasionada per la COVID que ha afectat la vida laboral de moltes famílies, ¿quines ajudes ha aprovat l’Ajuntament de Son Servera per a aquest curs escolar?
S’ha aprovat la convocatòria d’una línia de subvencions per a l’adquisició de llibres de text i material escolar dotada amb 120.000 euros, amb la intenció de donar suport a les famílies del municipi amb menors en situació de vulnerabilitat social després de la Covid-19. Des de la Regidoria d’Educació s’han impulsat aquests ajuts per tal de millorar les necessitats soci econòmiques desfavorables les famílies després d’un any difícil i facilitar l’accés a l’educació per a tota la població en igualtat de condicions.

Quines famílies podran optar a aquesta línia d’ajuts?

Podran optar a aquesta línia d’ajuts aquelles famílies empadronades al municipi i amb menors escolaritzats en qualsevol centre en els cursos de primer i segon cicle, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat, formació professional o universitat. Les ajudes aniran destinades a la unitat familiar segons la renda familiar i podran arribar fins als 200 euros només en el cas d’universitaris, en estudiants d’educació infantil fins a batxillerat, i de Formació Professional poden tenir fins a 150 euros, així com la resta d’estudiants . Així mateix, estan disponibles a partir del segon cicle d’infantil i no d’el primer i segon.

Ha augmentat la seva oferta educativa aquest any l’Institut de Son Servera?
Sí, l’IES Son Servera ha augmentat la seva oferta educativa: ESO, Batxiller, Formació Professional Bàsica de 1r, 2n: Electricitat, Hoteleria, IMP perruqueria. Grau Mitjà: Hostaleria, IMP. Grau Superior: Hostaleria Cicle Formatiu de Grau Superior, en direcció de cuina.

Com regidora d’Igualtat i LGTBI ha posat en marxa nous projectes i canvis aquest any?
Sí, estic implantat el pla de “Igualtat intern” entre el personal de l’ajuntament i el pla de “Igualtat extern” de cara a la ciutadania. Els objectius són conscienciació i visibilizacion de la dona (empoderament) i lluita contra la violència masclista, tot acompanyat de tallers, conferències i senyals visibles en els departaments i als carrers. També intentem donar el lloc que els correspon a les persones LGTBI amb assessorament i actuació, tot destinat a la Igualtat entre homes i dones i visibilizacion del col·lectiu LGTBI. Treballem en coeducació en els centres escolars i en el “Centre Jove”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.