A voltes amb la torrentada

Per internet m’han fet arribar aquest article tècnic sobre com podríem conviure millor amb la naturalesa i amb certa precaució no veure’ns tan afectats per catàstrofes com ara una torrentada (que tan bé coneixem per aquí).

L’article exposa que no es tracta d’eliminar les torrentades ni cap altra catàstrofe natural parescuda (en aquest sentit la naturalesa mana i poca cosa podem fer, més enllà de no empitjorar les coses amb el temut canvi climàtic), ni tampoc  intentar canviar-la amb per exemple un canvi de sentit de torrents o rius (la qual cosa no sol ser molt aconsellable), sinó que senzillament de conviure amb ella amb precaució. “Prevenir” aquesta és la apraula clau que s’exposa en l’article i cal tenir molt en compte. Res nou del que no hagin  dit els professionals  i científics que hagin estudiat la nostra torrentada (el proferssor Grimalt mateix per exemple en l’estudi que va fer per a l’ajuntament). Ara toca, idò, als que manen fer-los cas i aplicar-ho.

Article en qüestió Una nueva cultura del agua y el territorio para prevenir las inundaciones:  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.