Entrevista a Sor Flora Castillo, religiosa francisca que ha prestat serveis a les comunitats parroquial de s’Illot i sa Coma, i que ha estat destinada a Selva

Sor Flora Castillo Rodríguez, religiosa francisca ha estat molts anys ajudant a les nostres comunitats parroquials de s’Illot i sa Coma, i ha estat destinada a Selva. Però realment sabem poc de la seva infància i de la seva vocació religiosa, abans de marxar al seu nou destí, vam parlar amb ella per saber més detalls sobre la seva vida.

Sor Flora. On va néixer vostè i com va ser la seva infància?
Vaig néixer el 14 de març de 1945, en Albadejo, un poble de la província de Ciutat Real. Els meus pares eren Pedro i Francisca, jo sóc la 5 ° de sis germans, Ascensión, Salvadora, Tomás, Dolores i Antonio; Salvadora i Tomás ja morts. La meva infància va transcórrer al meu poble amb els meus pares i germans, vaig tenir una infància molt feliç de la qual guardo molt bons records.

On curs els seus primers estudis?

Els meus primers estudis els vaig cursar en el convent de les Franciscanes que havia al meu poble.

Quan va néixer la seva vocació religiosa?

Va començar en el convent on estudiava, em cridava l’atenció la convivència i la tasca que allà es realitzava.

On va fer el seu noviciat?
El meu noviciat va ser a Pina. Vaig arribar a Mallorca el 14 de setembre de 1968. Vaig fer el meu noviciat amb dotze postulants més, on vam estar dos anys, i després ens van posar l’hàbit. Posteriorment passem a Mater Misericòrdia de Palma. Després de fer la meva professió vaig fer dos anys més de formació i el meu primer destí va ser a la casa bressol, (Santa Catarina) a Palma, amb nins des de pocs mesos fins a sis anys.

Li va agradar la seva feina?

Sí, jo sempre he estat treballant amb nins petits a guarderies, i he estat molt feliç treballant amb els nins i nines.

Quines han estat les seves destinacions?
He passat per diverses destinacions, a Peguera vaig estar en dues ocasions, Ciutadella, Albaladejo, s’Horta, Son Servera, i Manacor entre d’altres.

Quin any va ser nomenada superiora?
Vaig passar a ser superiora sobre l’any 96/97, al convent de les Germanes Franciscanes de Son Servera, vaig estar nou anys fins al seu tancament, i el dia 1 de setembre de 2011 vaig anar destinada a Manacor.

Quan va començar la seva ajuda a la parròquia de s’Illot i a l’església de Santa Maria de sa Coma, i quina ha estat la seva tasca?
Vaig començar a S’Illot i sa Coma, va ser a petició del sacerdot Mn. Francisco Munar, rector d’aquestes parròquies qui va sol·licitar ajuda per a aquestes. Després vaig continuar amb els rectors Àngel Reigades, Jeronimo Llambies. També he ajudat en la catequesi de Sant Llorenç, amb el rector Jaume Mercant, i durant els últims sis anys a més de s’Illot i sa Coma, he ajudat a la catequesi de Cala Millor, amb Fra Pere Vallespir, rector d’aquestes parròquies. A més he fet la celebració de la Paraula, a les parròquies i si Fra Pere no ha pogut anar, i he portat la comunió a les cases dels malalts de s’Illot, Sant Llorenç, i Son Servera a la gent gran.

Com es troba actualment, dels problemes de salut que ha patit en l’últim any?
L’últim any he tingut uns problemes de salut, dels quals m’ha costat una mica recuperar-me, però gràcies a Déu a dia d’avui em trobo molt bé. Els anys de la pandèmia han estat una mica difícils, com per a tota la gent.

¿A punt per al seu pròxim destí?
Doncs sí, cal anar on la congregació ens mani. He de incorporar-me en el Convent de les Franciscanes de la Misericòrdia de Selva.

Moltes gràcies, Sor Flora, per la seva tasca durant tots aquests anys a la nostra comarca de Llevant i molta sort en el seu nou destí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.