Continuen a bon ritme els treballs dels restauradors Maria del Mar Riera i Wilfried Praet a l’orgue del convent de Manacor

Barbara Duran, secretària de la Comissió per a la restauració de l’orgue del Convent de Manacor, ens informà que la tercera fase de restauració de l’orgue del Convent es troba en ple desenvolupament. Des de finals del mes de setembre, el mestre orguener Wilfried Praet, cap del taller belga de restauració, es troba al Convent treballant amb un petit grup de persones.
En aquesta tercera fase de restauració s’han posat unes bastides per tal de poder accedir a la restauració de la fusta i daurats de la façana; i s’ha coordinat de manera que també es podrà tornar a col·locar la “batalla”, els tubs que surten horitzontalment de la façana de l’orgue i que són típics dels orgues hispànics. Maria del Mar Riera Vallès, filla del gran escriptor manacorí Miquel Àngel Riera, és la restauradora encarregada de tota la part de la façana, i aquestes setmanes ha fet un impecable treball de restauració de les fustes i parts de daurats i marbrejats que constitueixen el vestit exterior de l’orgue
Wilfried Praet, pel seu part, ha instal·lat els enormes tubs que corresponen als registres del pedaler (el sub-baix, la bombarda…). El pedaler mateix ja està incorporat al teclat, i falta una darrera fase que permeti connectar el teclat amb el secret (que distribueix l’aire) i els diferents conjunts de tubs (els registres).
Aquesta darrera setmana, l’orgue ha rebut la visita de la directora general de Patrimoni, Kika Coll, que va voler visitar l’exposició de dones artistes organitzada pel Col·lectiu de Llevant amb Maria Huerga i la professora Sebastiana Galmés. Kika Coll va poder rebre en directe les explicacions del mestre orguener, que es trobava treballant al mateix convent. De la mateixa manera, dos dies després alguns tècnics de Patrimoni visitaren la restauració per tal de fer un dels darrers informes de l’any; un tema que treballen també amb mossèn Francesc Vicens, que és l’encarregat ara de coordinar totes les iniciatives relatives al patrimoni artístic des del Bisbat de Mallorca. Francesc Vicens, tot s’ha de dir, està molt atent a totes aquestes restauracions en marxa.
Encara queda temps per donar per finalitzada la restauració, però ja queda menys. S’espera que es puguin iniciar concerts setmanals de curta durada a partir del mes de gener, dintre de la gestió de la Comissió per a l’orgue de les Parròquies de Manacor; però l’estrena de l’orgue en tota la seva plenitud serà ja un poc més tard, quan tots els elements d’aquest magnífic orgue estiguin en ple funcionament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.