Èxit del concert solidari de Santa Cecília de la Banda de Música Municipal de Sant Llorenç

La Banda de Música Municipal de Sant Llorenç, amb el seu director Pere Siquier al capdavant, va celebrar el diumenge dia 28 de novembre a l’Espai 36 de Sant Llorenç, el tradicional concert de Santa Cecília. Un concert que duia per títol Dones de cinema, en el qual les peces que la banda interpretà formaven part de les bandes sonores de pel·lícules protagonitzades per dones.
El concert fou presentat de forma magistral per Joan Carles Palos, membre d’ABABS, qui ubicava cada obra en el seu espai cronològic i explicava al públic la importància de la dona dins la indústria cinematogràfica.
Com ja és tradicional, s’aprofità el concert de Santa Cecília per presentar les incorporacions a la banda al llarg d’aquest any, i així es presentaren de forma oficial els clarinetistes Àngela Massanet i Pep Toni Llinàs, i la flautista Bàrbara Sureda Brunet. Les mencions especials per la continuïtat a la banda, la placa dels 10 anys va correspondre a Jesús Fariñas, i la dels vint-i-cinc anys a Miquel Àngel Mestre.
Fou sens dubte un esdeveniment musical compromès i a la vegada també solidari, ja que tota la recaptació (730 euros) anava destinada íntegrament pels damnificats pel volcà de Cumbre Vieja de l’illa canària de La Palma.
Vam tenir l’oportunitat de felicitar al director Pere Siquier i demanar-li què destacaria del concert de Santa Cecília,i aquesta va ser la seva resposta: «Destacaria la bona predisposició que varen tenir el músics amb un programa que sense ser extremadament difícil, tenia unes subtileses que els músics havien de treure, i ho varen treure molt bé. El que destacaria més del concert és la magistral presentació i les referències genials que va fer pel que fa a la dona dins la indústria cinematogràfica, en Joan Carles Palos, membre d’ABABS (Associació Balear d’Amics de les Bandes Sonores). En Joan Carles va estar impressionant; inclús hi va haver moments que, quan estava parlant, la gent el va interrompre aplaudint la seva presentació i les referències envers de les dones protagonistes valentes i empoderades. Dones valentes moltes vegades sotmeses als estereotips de l’època. Va ser un concert de Santa Cecília molt bonic, la banda dins la seva línia de sonoritat molt fina, molt agradable, molt correcte, i que també a l’Espai 36, la sonoritat és molt bona».
Per acabar, destacar la convidada que feu el president de la banda, Bartomeu Mestre, al proper concert de la banda que tindrà lloc dia 29 de desembre a l’auditori Sa Màniga. Un concert que du per títol Arrels i que serà sens dubte molt especial, ja que serà el darrer concert que dirigirà Pere Siquier al cap davant de la banda llorencina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.