Nou èxit de Cecília Genovart amb l’estrena de l’obra “De Caterina Albert a Víctor Català”

L’ Auditori de Sa Màniga de Cala Millor, va oferir el dissabte 27 de novembre l ‘ estrena d’un interessant muntatge sobre la vida i l ‘obra de l ‘escriptora catalana, Caterina Albert, més coneguda amb el pseudònim de Víctor Català.
La intenció de l’espectacle era explicar els motius que va tenir l’escriptora a refugiar-se en un pseudònim masculí. A finals del segle XIX no estava ben vist que una dona escrivís sobre temes durs, que denunciaven el maltractament i les violacions que patien algunes dones; per aquest motiu, Caterina Albert va decidir refugiar-se sota el nom de Víctor Català per poder escriure amb llibertat.
Cecília Genovart interpretà els següents papers dins el muntatge: Caterina Albert, una infanticida (la Nela), una narradora, de Víctor Català i de la Mila, la protagonista de la novel·la Solitud. Tots aquests canvis de rol i de vestuari s’acompanyaren amb una música de jazz molt escaient al muntatge.
Per les seves característiques, l’ obra pot interessar, també, a estudiants de batxillerat i al públic en general que vulgui conèixer aquesta escriptora que durant massa temps no va ser prou valorada.
Desitgem que aquest muntatge, que podríem catalogar de teatre biogràfic, pugui arribar a tots els públics. El de Cala Millor en va sortir molt satisfet, del monòleg d’una hora de durada, i de la magistral interpretació de l’actriu Cecília Genovart, sota la direcció del director d’escena i dramaturg Francesc Vernet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.