Novetats culturals de Card.cat

Ja fa un temps que vam ampliar el camp d’abast de Card.cat. No ens volíem limitar a ser una simple revista digital, sense més, sinó que també volíem aportar el nostre granet d’arena a moure la vida social i cultural del municipi. Si bé la pandèmia ens ha paralitzat durant uns mesos, només podem expressar la nostra satisfacció pels projectes realitzats (taules rodones, tant polítiques com socials; conferències de gent de la contrada sobradament preparada; concurs de gloses…) i per això ara que la pandèmia ho torna permetre (esperem que duri), tornam a reiniciar un parell d’actes que ja teníem precuinats.

Concretament es tracta d’una conferència de caire cultural, a càrrec del guionsita Albert Plans; i d’un cicle de cinema infantil en català. Anem per parts:

La conferència d’Albert Plans serà el proper 27 de desembre a les 20 hores a l’Espai 36. Molts el coneixereu per ser el guionista de sèries ja mítiques de la televisió catalana, com ara Plats Bruts, Porca Misèria o Ventdelplà; d‘altres de veure’l pel poble (està casat amb una llorencina),  però sigui per un motiu o per l’altre segur que passareu gust d’escoltar-lo xerrar sobre el procés de creació d’escriptura, ara que ha publicat la seva primera novel·la, La segona estrella.

L’autor, Albert Plans, en una foto de Víctor P. de Óbanos.

La portada del seu llibre, La segona estrella

La nostra segona proposta està relacionada amb els infants. Juntament en col·laboració amb l’Ajuntament i l’escola Mestre Guillem Galmés, hem confeccionat tot un calendari (per a totes les edats) de pel·lícules infantils en llengua catalana, les quals seran vistes pels diversos cursos durant aquesta temporada escolar a l’Espai 36. La intenció és fomentar l’ús del català en el món audiovisual (ara que les plataformes ho copen tot i ignoren l’ús de les llengües pròpies de cada territori) i fer-ho a través de films alternatius, no en el sentit d’estranys i mals de veure, sinó que tenguin menys visibilitat que no els típics prodcutes de Dinsey, Pixar, Sony o Dreamworks, els quals és més fàcil que arribin als multicines d’aquí prop. Doble objectiu, idò, en aquest cas.

Esperem que la proposta vos resulti interessant i hi participeu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.