La primera font amb aigua potable de Manacor ja funciona

La primera font amb aigua potable de la potabilitzadora de Manacor ja funciona i està a disposició de la ciutadania.
L’aigua potable apta per al consum humà ja ha començat a rajar a Manacor. Aquest dimecres s’ha inaugurat la primera font d’aigua potable procedent de la planta potabilitzadora pilot que ha posat en marxa l’empresa de serveis de l’Ajuntament de Manacor, SAM.
«Aquesta és una petita primera passa, però molt important per a Manacor», ha assegurat el batle de Manacor, Miquel Oliver. «Aquesta petita fita és important: aquest és el primer grifó pel que surt aigua potable a Manacor. I és la primera de les moltes accions que feim perquè els ciutadans de Manacor puguin tenir aigua potable”, ha afegit Oliver.
La planta potabilitzadora pilot va començar a funcionar el passat mes de juny. A l’estiu la SAM va iniciar la sol·licitud dels permisos a la Conselleria de Salut i Consum per poder començar a abocar aigua a la xarxa i una vegada concedits aquests permisos, des de mitjan agost ja s’aboca aigua a la xarxa procedent de la potabilitzadora pilot.
Paral·lelament, l’Ajuntament de Manacor també ha iniciat les obres del sector Serralt i sa Volta per tancar el circuit d’aigua d’aquestes dues zones, que alhora solucionaran els problemes de pressió que pateixen degut a la seva proximitat amb el dipòsit d’aigua municipal. La previsió és que les obres del Serralt acabin a la primavera i, una vegada acabades començaran les de sa Volta.
Aquest 2022 que ara ha de començar es durà a terme la licitació de la planta potabilitzadora definitiva que servirà per proporcionar d’aigua potable a tota la ciutat de Manacor. En aquest sentit, els aprenentatges i experiència adquirits aquests mesos previs amb la planta potabilitzadora pilot serviran per optimitzar la gestió de l’aigua potable a Manacor.
L’aigua de la potabilitzadora pilot passa pels diferents filtres d’osmosi amb l’objectiu de depurar-se i eliminar-ne els minerals, calç i nitrats. Finalitzat aquest procés, s’obté una aigua sense minerals que ha de mesclar-se amb una petita part d’aigua que no ha passat per osmosi per remineralitzar-la. Finalment, es passa a un dipòsit amb calcita i així l’aigua torna apta per al consum humà. S’han fet diferents anàlisis per calibrar el procés de mineralització i, des de fa uns dies la SAM ja disposa del permís de la conselleria de Salut i Consum que acredita que l’aigua de la potabilitzadora pilot és aigua de qualitat per al consum humà.
És per això que la font que s’ha instal·lat davant el dipòsit municipal d’aigua ja ha començat a rajar aigua potable. La font estarà oberta de 8 h a 20 h, coincidint amb les hores de funcionament de la potabilitzadora, que proporciona en aquest horari fins a 24 metres cúbics per hora.
La font està oberta als ciutadans durant 12 hores diàries. «Evidentment, com que l’aigua és un bé escàs, demanam responsabilitat als ciutadans i que no malbaratin aigua. Segons la resposta que obtinguem a partir de l’ús que es faci d’aquesta font, tenim previst instal·lar-ne d’altres a la barriada del Serralt, que és on ara podem arribar per proximitat, i segurament prioritzarem l’escola Jaume Vidal i Alcover», ha explicat la presidenta de la SAM, Cristina Capó.
El batle de Manacor ha apuntat que conjugant la gestió directa de l’aigua a la ciutat de Manacor i la col·laboració amb l’Agència Balear de l’Aigua acordada recentment “ens permetrà fer una gestió integral de l’aigua a tot el municipi i podrem fer arribar l’aigua potable a tots els nuclis”, ha conclòs.
El batle de Manacor, la presidenta de la SAM i el vicepresident, acompanyats del tècnic responsable de la planta potabilitzadora pilot, han fet una visita acompanyats dels mitjans de comunicació per les instal·lacions de la planta que realitza el procés d’osmosi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.