“Per mi en Mateu Puigròs sempre serà tot un referent”

En Jaume Soler Barbot ens va donar la sorpresa fa unes setmanes anunciant que a partir d’ara seria el nou president del PP de Sant Llorenç. Davant una nova tan important dins la política local, Card.cat s’ha mogut per fer-li una entrevista sense embuts, demanant-li de tots els temes: el seu canvi de Gisca a PP, el nou paper de na Manuela, la seva opinió de l’exbatle Mateu Puigròs o de l’actual Pep Jaume…i molt més!

1. Fa uns anys, quan et vas presentar de president del CE Cardassar, ja te vaig
demanar si sabies on te ficaves. Ara, amb més raó que mai (no és el mateix el futbol que la política), t’ho torn a demanar… t’has tornat boig?
Record bé aquella pregunta i tant de bo pogués contestar ara, quasi quatre anys després, ja que et diria que ha estat una de les millors experiències personals, sobretot a títol col·lectiu i de la mà d’una gran unió amb el poble, ja que en aquells dies el Carde no estirava.
Dos ascensos, un campionat de Preferent, un campionat balear a Eivissa, un gran partit de classificació a tota una Copa del Rei davant l’Épila i un esdeveniment màgic amb tot un Atlético de Madrid… es diu aviat, però, i segons la meva opinió personal, crec que he tengut la sort de viure una de les millors etapes del Club Esportiu Cardassar (atenent i respectant tots els problemes de torrentada i pandèmia, aquesta darrera actualment encara en vigor i que desitjam que passi aviat).
Tots els projectes s’agafen amb la mateixa il·lusió i d’acord amb el compromís de responsabilitat que implica cada un en particular. Així que et responc el mateix que en aquell dia: sóc conscient del càrrec, de la posició que he adoptat i n’estic orgullós.

2. Què te va dur a prendre aquesta passa tan important?
Ha estat una decisió complicada des del punt de vista personal, complexa i molt raonada. El fet implica afrontar un nou repte baix unes noves sigles i reafirmar, com he dit, un nou compromís amb el municipi de Sant Llorenç des Cardassar. Es necessita d’un camí, d’unes pautes, condicions i de moltes conversacions amb els capdavanters del partit d’entrada, Partit Popular, i el de sortida, GISCa. No és cosa d’un dia ni d’una setmana.
El Partit Popular encapçala un projecte molt renovat, ambiciós, de la mà de les noves generacions amb diversitat d’oportunitats i responsabilitats enfocades a tots els grups d’edat, però amb idees noves, amb la força dels joves i totalment necessàries per a impulsar la societat de les Illes.

3. Tu vens d’estar en les llistes del Gisca (crec que anaves com a número set), creus que aquest canvi que has fet algú ho pot interpretar com una traïció?
Pens que no. Els tenc molta estima i ells així m’ho van transmetre quan els  vaig comunicar la decisió. Sempre tendré les arrels dins el GISCa; grup que, per la seva gent i per la seva manera de fer, sempre m’han cuidat d’allò millor i hem compartit moltes alegries.
Esper i desig poder tornar a treballar plegats el dia de demà, personalment seria una gran alegria.

4. Però reconeixeràs que els postulats d’un partit i l’altre no són precisament iguals (teòricament el PP és d’ideologia més conservadora i centralista).
Si parlem dels postulats, com tu dius, no són iguals, tot i que en diversos punts convergeixen. De totes maneres, cal sortir d’aquesta premissa i centrar-se en la política de carrer, de proximitat al ciutadà, d’acord amb les tradicions municipals i apostant per una modernització a tots els nivells.

5. El que sí que deus haver guanyat aquests anys al Gisca és experiència política. Ens contes un poc que has après?
Tot el que he après ha estat de la mà d’en Mateu i dels actuals regidors que formen l’equip de Govern, així com també de persones externes i d’avançada edat que fa uns anys van militar dins els diferents equips de govern.
He de dir que la verdadera etapa política comença ara, som realista i queda molt per aprendre; però aprenem aviat i amb compromís i responsabilitat.

6. Igualment, venint d’on vens, l’enteniment amb els altres partits, a diferència d’altres anys, pot ser més fàcil, no? Ho veus factible?
Crec que d’on venim no té importància. Estam parlant que són relacions personals que poden diferir políticament sense cap tipus de compromís.
Sempre he pensat que l’enteniment entre partits prové de la seva capacitat de treball, de treure feina. Un partit amb gent qualificada, responsable i que aporti solucions d’acord amb les necessitats que presenta el poble sempre tendrà més oportunitats d’establir aliances.
D’acord amb aquestes bases sí, ho veig factible.

7. Pareix que estam vivint un canvi important en la política llorencina després de tants anys amb certa continuïtat: en Mateu Puigròs es retira, en Pep Gall s’estrena com a batle, en Nofre Prohens romp amb les sigles del PI, tu apareixes de sobte… Com ho interpretes tot plegat?
Crec que, llevat del PI de la mà d’en Nofre Prohens, el municipi de Sant Llorenç des Cardassar ha presenciat una situació política molt particular. En la majoria de partits no s’hi han produït canvis al llarg dels anys (parlam de GISCa, del Partit Popular, de MES … i no fa massa el PSOE) i crec que és un fet, si més no, curiós (igual per falta d’iniciativa dels joves o bé per falta d’opcions dins els mateixos partits).
A partir d’aquí pens que tots els canvis són positius i com més millor. Hi ha persones joves amb iniciatives molt interessants que mereixen, en certa manera, més atenció.

8. Ja que hi estam posats parlem de nom propis. Què has trobat del mandat d’en
Mateu Pugiròs tots aquests anys? I en Pep Gall, com el veus de batle?
Personalment, he tengut l’oportunitat de conèixer en Mateu en els seus darrers anys dins la política municipal. M’ha permès conèixer la situació actual del municipi i la fulla de ruta necessària per enfocar les distintes línies de treball, tant tècnica com política. M’hagués agradat poder compartir més anys i experiències, però per mi sempre serà tot un referent.
En Pep ho farà molt bé de batle. Persona molt propera, agradable, gent de poble … igual era un poc el que més s’enyorava dins el nucli urbà de Sant Llorenç després de tots aquests anys. Després de converses, ell sap que intentaré ajudar-lo en tot allò que jo sàpiga o pugui.

9. I ja que xerram de noms propis… Com queda ara la figura de na Manuela dins del PP llorencí? Seguirà en posicions davanteres a la llista o ha decidit donar una passa enrere i deixar lloc a cares noves?
Doncs a dia d’avui no forma part de la nova Junta Local del Partit Popular de cara a les pròximes eleccions. Hem intercanviat idees diverses vegades, coneixem l’opinió personal de cada un i es farà el que més convengui a la nova Junta Local del Partit Popular, d’acord amb les idees personals i de treball de tots els involucrats.
La idea és formar una Junta Local molt àmplia, municipalment diversa, amb cares noves que aportin nou coneixement i estiguin involucrades amb el partit i amb la política municipal.

10. I en aquesta nova aventura qui serà la teva gent de més confiança? Ja ho tens
clar?
Tenc clar el perfil de persona que vull dins el partit, però no la identitat personal de totes aquestes persones de confiança. M’agradaria involucrar el màxim de persones (unes 26) i treballar d’acord amb un organigrama ben estructurat amb gent capacitada per afrontar les diferents disciplines.
El partit necessita gent treballadora, organitzada, amb capacitat de decisió i que atenguin a les necessitats socials d’acord amb una política de proximitat. S’ha de treballar al costat de la modernització, i no per enredar com passa sovint, sinó per ajudar, solventar i facilitar les tasques habituals.

11. Quines seran les línies mestres d’aquest nou projecte?
En línies generals serà un projecte que aportarà una nova estructura de treball d’acord amb els diferents objectius de desenvolupament sostenible (ODS) marcats per les Nacions Unides. Noves idees, més modernes i solidàries, adaptades al sistema de Sant Llorenç des Cardassar i que permetin una simbiosi entre diferents nuclis urbans per a garantir un futur més eficient mitjançant un sistema d’economia circular on tots els nuclis en surtin beneficiats.
Formalitzar una transició municipal, estratègica, intel·ligent i personalitzada, de la mà del sector turístic i de la sostenibilitat, que permeti millorar la gestió de tots els serveis municipals en benefici del ciutadà; tal com marca el funcionament de les Smart cities.
L’objectiu és assolir una millora en el rendiment personal, elevant la qualitat de vida, social i garantint una major seguretat ciutadana … i en tots aquests aspectes tenen molt que dir els joves, que venen amb molta força i així ho demostren dia a dia.

12. D’així com funcionen les coses per la Sala, què mantendries i què intentaries
canviar?
Bé, aquesta és difícil de contestar sense tenir una experiència molt fer-me dins la Sala. Al final com a biòleg i autònom el meu funcionament és purament tècnic per donar una mà als diferents departaments municipals. S’hauria d’analitzar la situació, veure què funciona, on hi ha, o no, errors i analitzar quin d’ells es poden modificar per a millorar el rendiment de tot el sistema.

Un que se’n va i un que arriba.

Un pensament a ““Per mi en Mateu Puigròs sempre serà tot un referent”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.