Dones i festes populars

10 de gener de 2022. Mitjan matí. Trajecte curt. IB3 ràdio pels altaveus del cotxe. La primera veu és la d’un home, deduesc que parla de les festes de Sant Joan a Ciutadella. Amb veu segura assenyala “les dones saben bé quin és el seu paper a les festes de Sant Joan”.
Es cas de tenir cabells s’haguessin adreçats, com els pels de l’esquena del moix quan s’enfronta amb un ca. -Què ha volgut dir aquests home?. Que els homes han de muntar els cavalls i les dones han  de fer coques?. Hagués pogut orientar la seva opinió de moltes maneres però va triar dir el que sentia, la crua realitat. I així ens va!

El programa segueix fent una entrevista a una de les dimònies de Manacor.

Potser és una qüestió de prioritats, no ho sé. El que si tenc per cert és que mentre no canviïn determinats patrons masclistes, determinades creences patriarcals…no es suficient fer el teatre dels minuts de silenci quan hi ha casos de violència masclista.

Hi ha lleis i normes…que s’han d’aplicar. Prendre decisions és una responsabilitat de qui ostenta el poder. No fer-ho és fer el joc a la tradició secular.
Per erradicar la violència masclista s’ha de treballar la igualtat en tots els sentits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.