AIPC/SYS de P. Cristo reivindica l’ampliació d’obertura de la UBS i que la de s’Illot torni al seu horari habitual abans de la COVID 19

Al Ple de l’Il·lustrím Ajuntament de Manacor el grup municipal AIPC/SYS, a través de la seva portaveu ANTÒNIA LLODRÀ BRUNET, presenta dues mocions al ple de febrer de l’Ajuntament de Manacor per demanar la tornada de l’horari habitual a la UBS de s’Illot i una ampliació horaria al centre de Porto Cristo
El grup municipal AIPC/SYS va presentar el passat dilluns 14 de febrer dues mocions al ple de l’ajuntament de Manacor.
La primera, instant a la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears a que la UBS de Porto Cristo estigui oberta de dilluns a diumenge per tal de donar els serveis a la ciutadania durant tot l’any i no només els mesos d’estiu.
L’exposició de motius era fàcil, clara i molt precisa: el fet que la UBS obrís tots els dies de l’any proporcionaria un servei més acceptable als ciutadans, ja que no s’haurien de desplaçar a Manacor els caps de setmana, tot això tenint en compte que Porto Cristo té 8000 habitants que hi viuen tot l’any.
La moció referent a la UBS de s’Illot era molt similar, ja que instava, també, a la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears, a tornar implantar l’horari que hi havia abans del començament de la pandèmia.
Ambdues mocions varen ser aprovades per unanimitat, fet que s’ha de valorar molt positivament i del què AIPC/SYS n’estan molt satisfets i agraïts.
AL PLE DE L ‘IL.LUSTRÍSSIM AJUNTAMENT DE MANACOR
El grup municipal AIPC/SYS, a través de la seva portaveu ANTÒNIA LLODRÀ BRUNET, sotmet a la consideració del Ple de l’Ajuntament de Manacor d’acord amb allò previst en el Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, la següent MOCIÓ perquè sigui debatuda i aprovada en el primer ple que se celebri.
Exposició de motius:
Al terme municipal de Manacor hi ha dos Centres de Salut i tres Unitats Bàsiques de Salut.
Aquests centres donen assistència als nostres veïnats quan necessiten acudir al seu metge de família o ser atesos per dolències que no necessiten atenció hospitalària: cures, revisions, consultes, baixes, receptes, etc. Tràmits que aquests centres están preparats per solucionar sense dificultat i d’una manera pròxima i sense que cap ciutadà tengui problemes per acudir-hi.
És per això que no és possible que nuclis del municipi de Manacor quedin fora d’aquests serveis que consideram imprescindibles avui en dia.
Porto Cristo, amb una població de més de 8000 habitants, compta amb una UBS que proporciona un servei acceptable, encara que insuficient, ja que els caps de setmana roman tancada.
El fet que aquesta UBS obrís els dissabtes i diumenges de tot l’any, faria que la ciutadania de Porto Cristo no s’hagués de desplaçar a Manacor, tant a l’Hospital com al PAC, i així les podria descongestionar.
A dia d’avui la UBS de Porto Cristo té obert de dilluns a divendres de 8 del matí a 8 de l’horabaixa i els dissabtes dematí. És veritat que els mesos d’estiu l’horari s’amplia els caps de setmana, però aquest fet deixa, com dèiem abans, a tota la població sense servei els dissabtes i diumenges d’hivern.
Per això plantejam la següent PROPOSTA DE RESOLUCIÓ
Instar a la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears a que la Unitat Bàsica de Salut de Porto Cristo estigui oberta de dilluns a diumenge, per tal de donar els serveis a la ciutadania de Porto Cristo durant tot l’any i no només els mesos d’estiu.

AL PLE DE L‘IL.LUSTRÍSSIM AJUNTAMENT DE MANACOR
El grup municipal AIPC/SYS, a través de la seva portaveu ANTÒNIA LLODRÀ BRUNET, sotmet a la consideració del Ple de l’Ajuntament de Manacor d’acord amb allò previst en el Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, la següent MOCIÓ perquè sigui debatuda i aprovada en el primer ple que se celebri:
Exposició de motius:
Al terme municipal de Manacor hi ha dos Centres de Salut i tres Unitats Bàsiques de Salut.
Aquests centres donen assistència als nostres veïnats quan necessiten acudir al seu metge de família o ser atesos per dolències que no necessiten atenció hospitalària:
cures, revisions, consultes, baixes, receptes, etc. Tràmits que aquests centres estan preparats per solucionar sense dificultat i d’una manera pròxima i sense que cap ciutadà tengui problemes per acudir-hi.
És per aquest motiu que no és possible que nuclis del municipi de Manacor quedin fora d’aquests serveis que consideram imprescindibles avui en dia.
Per desgràcia, i a causa de la COVID 19, el mes de març de 2020 es va tancar la Unitat Bàsica de Salut de S’Illot, depenent del Centre de Salut de Porto Cristo.
Aquest grup municipal ha demanat en diverses ocasions a l’equip de govern de l’Ajuntament informació del motiu pel que la Unitat Bàsica de s’Illot no havia recuperat el seu horari normal. Sempre ens han contestat que havien fet, feien o farien gestions.
Aquestes gestions, fetes o no, mai no han fructificat.
Efectivament, després de quasi DOS ANYS, la Unitat Bàsica de s’Illot no ha recuperat la normalitat d’abans del seu tancament (obria tots els dies de la semana) i, malgrat haver-ho demanat en repetides ocasions, encara no hem rebut cap exlicació
convincent de perquè els ciutadans de S’illot (més de 2000 habitants) no poden rebre assistència sanitària cada dia al seu poble i no haver-se de desplaçar, -en el millor dels casos- al Centre de Salut de Porto Cristo.
A dia d’avui la UBS de S’Illot té obert dos dies a la setmana, els dimarts de 9’30h a 13’30h amb servei de medicina i d’infermeria i els divendres de 8h a 11h només amb infermeria. Això és del tot insuficient i demostra una mala planificació i deixadesa de la
Conselleria de Salut cap els ciutadans de S’Illot.
És per això que plantejam la següent PROPOSTA DE RESOLUCIÓ
Instar a la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears perquè la Unitat Bàsica de Salut de S’Illot estigui oberta i amb servei amb l’horari anterior al seu tancament causat per la COVID 19, que era de dilluns a divendres dematí i els dijous dematí amb
servei de pediatria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.