Fer parts i quarts (1984)

Pere Lluís Capó:
Obrar injustament, afavorint els uns i perjudicant els altres / no ésser equànime.
Uns solars municipals oberts i d’altres tancats, no ho entenc; decisions de la part alta de la sala m’han contat pes camp de futbol.

Cada capvespre els vehicles davant les cotxeres esperant que els menuts acabin els entrenaments. El carrer Jaume Llinàs ben saturat dia si dia també… I per aquí em deman:

1. On han d’esperar els infants la gent d’altres pobles o els que viuen fora del nucli urbà?  Amb els cotxes damunt les voreres alguns no poden ni accedir a les seves propietats, ni entrar a les cotxeres.

2. Tant de mal feia l’aparcament del carrer Jaume Llinàs com per llogar una màquina i excavar la rampa del solar per eliminar-la?
3. Què en pensem els veïns de tots els altres solars municipals on hi està permès aparcar? Perque uns si i d’altres no?  …  Doncs jo vos ho diré, que això és fer parts i quarts.
Deia que els polítics només feien quarts i parts i que, per això, no hi creia.” Espinal, M. Teresa (2004): Diccionari de sinònims de frases fetes «Perjudicar». Publicacions de l’Abadia de Montserrat.
Pere Lluís Capó

_______________________________________

Un pensament a “Fer parts i quarts (1984)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.