L’Auditori Sa Màniga acollirà el Cicle de Conferències del CEP Manacor

Els pròxims 15 de març, 1 d’abril i 6 de maig a les 18.30 h, l’Auditòrium Sa Màniga de Cala Millor acollirà el Cicle de Conferències del CEP Manacor: Reptes educatius per al segle XXI: innovació i cultura educativa V.
Aquest cicle comptarà amb la presència de grans professionals del món de l’educació , els quals tractaran temes d’actualitzat i d’interès pel professorat d’arreu de l’illa.
Concretament, les tres sessions tractaran els temes següents:
Dimarts 15 de març: Transformar els espais educatius per cuidar la vida i l’aprenentatge. A càrrec de Maria Antònia Riera (UIB). Fa temps que moltes escoles han començat a repensar els seus espais perquè siguin més amables i habitables, cuiden la seva estètica i la qualitat de les propostes que aquests ofereixen. Però com es pot viure l’espai-ambient d’una manera més flexible? Tot l’espai de l’escola és un espai que educa i transmet missatges als infants i adults. Són ja moltes les experiències educatives que treballen per ambients o espais d’aprenentatge i que ens mostren la rellevància que tenen espais i materials en la transformació metodològica dels centres.
Divendres 1 d’abril: Ensenyar a l’època d’internet i del plurilingüisme. A càrrec de Daniel Cassany (UPF). Diversos factors que afecten l’educació de manera dràstica són Internet i el reconeixement del plurilingüisme natural de molts aprenents. D’una banda, avui podem aprendre llengües connectats a la xarxa, de manera autònoma (juganta videojocs, veient sèries), o seguint cursos híbrids o digitals, de manera que el docent s’està convertint en un tutor permanent, curador i mediador de continguts. D’altra banda, els aprenents parlen llengües diferents a casa i a l’entorn immediat i es van acostumant a saltar de l’una a l’altra. Tot això està canviant les necessitats del docent del segle XXI.
Divendres 6 de maig: L’educació és necessàriament cultura. A càrrec de Gabriel Oliver (UIB). Les conductes educacionals reglamentades des del poder no han sabut transmetre els elements bàsics d’allò que conforma una cultura. La cultura és un concepte tan ampli com la mateixa vida, per això cada societat s’immergeix en un determinat tipus de cultura segons el territori allà on viu. Aquesta manera de viure és allò que defineix un poble i per tant aquest és resisteix a perdre del tot els seus elements bàsics, malgrat educacionalment n’hi imposin uns altres. Què fem amb l’escola?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.