El divendres 13 de març a Sa Coma (Sant Llorenç des Cardassar) es va iniciar el 4t Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Chef i les semifinals Protur Chef Kids. A les 14.30 h. es va celebrar la Primera Semifinal Protur Chef Kids, sent un èxit de participació, els petits participants aficionats a la cuina van posar en pràctica totes les seves habilitats i una enorme il·lusió i ganes de participar als tallers de pasta fresca els concursants van demostrar les seves habilitats també a la Ruleta Sensorial Kids.
A més, el divendres 18 de març es va fer entrega del Cullerot Daurat. A la barcelonina Rosa Maria Esteva, que amb aquestes paraules “A la gent jove us dic que cal inventar menjar i estimar l’ofici” Amb aquesta filosofia de professió i de vida va resumir la barcelonina Rosa Maria Esteva el leitmotiv que ha de guiar la trajectòria futura de qualsevol professional de la gastronomia. La restauradora, fundadora del Grup Tragaluz i propietària de l’icònic restaurant El Mordisco situat a la Ciutat Comtal, va ser una de les guardonades amb un dels tres premis “Cullerot Daurat” que ahir es van lliurar a la seva primera edició, emmarcats al 4t Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Chef, que des de dijous passat i fins aquest diumenge se celebra al Protur Biomar Sensatori Resort. Va fer entrega del guardó Sara Bauzá del Grup Bauzá.
En una gala presentada àgil i dinàmicament per la periodista Elisabeth Moll, els primers a rebre el guardó van ser el matrimoni francès de Gérard i Laurence Tétard. Personalitats històriques, són els propietaris del restaurant i petit hotel Ses Rotges de Cala Ratjada, primer establiment de Balears a rebre una Estrella Michelin. Va ser el 1977, i la van mantenir 29 anys, fins al 2005. L’amor per la professió i l’ambició i l’esforç constant també van ser les línies de guia del seu discurs. L’encarregat de lliurar-los el guardó va ser el president del jurat de Protur Chef Tomeu Caldentey.
Andreu Manresa, director general d’IB3, va anar a recollir el Cullerot atorgat a la família professional de l’ens autonòmic pel foment, la potenciació i la dinamització de la cultura culinària de les illes. Va voler agrair la presència i el treball “tant de les estrelles com dels alumnes i les alumnes”, i en un detall molt humà va voler especificar com “en aquests moments detestables de guerra, l’èxit dels programes de cuina rau en què són didàctics i pedagògics, però sobretot perquè són un mirall en què la societat es reconeix”.
Tomeu Caldentey i Sara Bauzá van tenir el plaer i l’honor de fer el lliurament.
Després de la cerimònia en si mateixa de recepció dels tres guardons va arribar el moment si és possible més emocionant i emotiu de la gala amb el record i reconeixement a la incansable tasca pionera de Jaume Nebot, director general de Protur Hotels. Va ser el moment en què tot l’auditori va voler posar-se dret per regalar una llarga i merescuda ovació tant a l’executiu primordial com a la persona enyorada.
Després d’això, el breu discurs d’Andreu Serra Martínez, conseller executiu de Turisme i Esports del Consell de Mallorca, va explicitar l’agraïment del sector, institucions i públic general a Protur, “per la seva aposta per la nostra cuina i els nostres productes”, alhora que va voler posar èmfasi en el que és fonamental de figures com Rosa Maria Esteva “per donar a la figura de la dona la rellevància que mereix i que ja té”.
Cal destacar la bona organització i el treball de tot el personal de PROTUR, que amb la seva eficàcia contribueixen a l’èxit de la 4a edició del concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Chef, així com agrair la informació facilitada pel responsable de premsa Jordi Morey.