Celebrada la 1a semifinal Protur Chef Kids i lliurats els guardons Cullerot Daurat de la 4a edició del Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur

El divendres 13 de març a Sa Coma (Sant Llorenç des Cardassar) es va iniciar el 4t Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Chef i les semifinals Protur Chef Kids. A les 14.30 h. es va celebrar la Primera Semifinal Protur Chef Kids, sent un èxit de participació, els petits participants aficionats a la cuina van posar en pràctica totes les seves habilitats i una enorme il·lusió i ganes de participar als tallers de pasta fresca els concursants van demostrar les seves habilitats també a la Ruleta Sensorial Kids.
A més, el divendres 18 de març es va fer entrega del Cullerot Daurat. A la barcelonina Rosa Maria Esteva, que amb aquestes paraules “A la gent jove us dic que cal inventar menjar i estimar l’ofici” Amb aquesta filosofia de professió i de vida va resumir la barcelonina Rosa Maria Esteva el leitmotiv que ha de guiar la trajectòria futura de qualsevol professional de la gastronomia. La restauradora, fundadora del Grup Tragaluz i propietària de l’icònic restaurant El Mordisco situat a la Ciutat Comtal, va ser una de les guardonades amb un dels tres premis “Cullerot Daurat” que ahir es van lliurar a la seva primera edició, emmarcats al 4t Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Chef, que des de dijous passat i fins aquest diumenge se celebra al Protur Biomar Sensatori Resort. Va fer entrega del guardó Sara Bauzá del Grup Bauzá.
En una gala presentada àgil i dinàmicament per la periodista Elisabeth Moll, els primers a rebre el guardó van ser el matrimoni francès de Gérard i Laurence Tétard. Personalitats històriques, són els propietaris del restaurant i petit hotel Ses Rotges de Cala Ratjada, primer establiment de Balears a rebre una Estrella Michelin. Va ser el 1977, i la van mantenir 29 anys, fins al 2005. L’amor per la professió i l’ambició i l’esforç constant també van ser les línies de guia del seu discurs. L’encarregat de lliurar-los el guardó va ser el president del jurat de Protur Chef Tomeu Caldentey.
Andreu Manresa, director general d’IB3, va anar a recollir el Cullerot atorgat a la família professional de l’ens autonòmic pel foment, la potenciació i la dinamització de la cultura culinària de les illes. Va voler agrair la presència i el treball “tant de les estrelles com dels alumnes i les alumnes”, i en un detall molt humà va voler especificar com “en aquests moments detestables de guerra, l’èxit dels programes de cuina rau en què són didàctics i pedagògics, però sobretot perquè són un mirall en què la societat es reconeix”.
Tomeu Caldentey i Sara Bauzá van tenir el plaer i l’honor de fer el lliurament.
Després de la cerimònia en si mateixa de recepció dels tres guardons va arribar el moment si és possible més emocionant i emotiu de la gala amb el record i reconeixement a la incansable tasca pionera de Jaume Nebot, director general de Protur Hotels. Va ser el moment en què tot l’auditori va voler posar-se dret per regalar una llarga i merescuda ovació tant a l’executiu primordial com a la persona enyorada.
Després d’això, el breu discurs d’Andreu Serra Martínez, conseller executiu de Turisme i Esports del Consell de Mallorca, va explicitar l’agraïment del sector, institucions i públic general a Protur, “per la seva aposta per la nostra cuina i els nostres productes”, alhora que va voler posar èmfasi en el que és fonamental de figures com Rosa Maria Esteva “per donar a la figura de la dona la rellevància que mereix i que ja té”.
Cal destacar la bona organització i el treball de tot el personal de PROTUR, que amb la seva eficàcia contribueixen a l’èxit de la 4a edició del concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Chef, així com agrair la informació facilitada pel responsable de premsa Jordi Morey.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.