Annge Mohamed guanyadora de la 4ª edició del Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Chef

Després de dos anys d’aturada forçosa, el dijous 17 de març es va dur a terme el sorteig entre els divuit estudiants provinents de quinze escoles d’Espanya per determinar l’ordre de participació al 4t Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Chef. Més de 40 escoles de cuina havien sol·licitat la seva participació.
Enguany els participants classificats en quart, cinquè i sisè lloc, han tingut una estada gratuïta d’una setmana per a 2 persones en règim de mitja pensió a un dels hotels de Protur.
El tercer classificat un premi de 1.000 €, el segon classificat premi de 1.500 €, i el primer classificat i guanyador del concurs un premi de 3.000 €. A més, se’ls ha oferit un contracte remunerat de pràctiques d’un mes a un dels hotels de la company, incloent l’allotjament.
El director de l’explotació de Protur Hotels, Llorenç Roselló i el president del jurat, Tomeu Caldentey donaren la benvinguda als participants al concurs conduit per Koldo Royo, que no ha perdut la pràctica durant els dos anys d’aturada del concurs, i no va parar de xerrar en cap moment animant als concursants i explicant anècdotes. El jurat de la 1ª semifinal del concurs va estar compost per Caldentey Víctor García (Hotel Cap Rocat), Joan Giner (Restaurant Eliana Albiach), David Nadal (director de Continguts de IB3), Marc Fosch (Marc Fosh Restaurant), Adrián Quetglas i Shenqian Ye (president de l’Associació d’Intercanvi Gastronòmic d’Espanya. A més del concurs Protur Chef, es van celebrar el Protur Chef Kids, i el lúdic «Celebrities». El divendres 18 de març es va celebrar la primera semifinal de Protur Chef i Protur Chef Kids , els petits participants aficionats a la cuina amb una enorme il·lusió van posar en pràctica totes les seves habilitats a l’hora d’identificar a la ruleta els ingredients amb els ulls tapats.
Tal i com ja publicarem a www.card.cat, el divendres es va procedir a l’entrega del Cullerot Daurat, i un record i sentit homenatge a Jaume Nebot de Proturs Hotels.
El Mercat gastronòmic del dissabte, va ser un èxit, així com els shows cookings i les parades de tapes i «variats» de Protur Hotels tant el dissabte com el diumenge van estar a tope de públic. Així com els diferents tallers. A les 15h començà la 2º semifinal de Protur Chef Kids, i a les 16 h la 3ª semifinal Protur Chef, passant sis concursants a la final del diumenge.
El diumenge a les 09´30h, donava inici la final de Protur Chef Kids, i activitats: mercat ambulant gastronòmic, xerrades, debats, tallers per a grans i petits, tasts, showcookings i fins a sessions de DJ.
A les 11h. donà inici la final de Protur Chef, que va estar molt renyida i disputada, d’un nivell sorprenent, i per primera vegada tres dones passaren a la final. Va ser una final intensa, d’una altura i nivell sorprenent. Els guanyadors dels dos concursos no s’anunciaren fins a les 18h a la gala d’entrega de premis.
A les 15’30h. donava inici “Celebrities”, que a manera de concurs de petita pantalla enfrontava quatre parelles de figures mediàtiques: l’humorista i músic Jaime Gili, juntament amb la periodista Esmeralda Marugán; l’actor Joan Carles Bestard (en vessant ‘Madò Pereta’) i l’empresària Maria Barceló; l’humorista Carly i Miquel Montoro; més el televisiu Toni Ballador (“Uep com anam” a IB3 TV) i l’actriu, model i també televisiva Marga Bonnín. El concurs dels celebrities va estar animant per madò Pereta i la resta de concursants que no paraven de fer trampes consultat al xef assignat per assessorar-los. Resultant guanyadors Toni Ballador i Marga Bonnin.
Durant el transcurs del concurs l’ex batle de Sant Llorenç Mateu Puigros, acompanyat de Koldo Royo i dels autors, va presentar un llibre solidari que ha patrocinat l’ajuntament per ajudar als necessitats i per agrair el que va fer Koldo i voluntaris donat menjar a la gent necessitada del poble, i els que ajudaren durant la tràgica torrentada que va patir el poble el 9 d’octubre de 2018.
Enguany la final de Protur Chef va tenir un caire solidari, ja que es va fer una rifa a benefici d’Aproscom, fent entrega Sara Bauzá, d’un xec de 3.000 € al president Pere Suñer, qui va voler agraïr l’ajuda ja que gràcies a les ajudes que reben han pogut formar discapacitats per a poder incorporar-se a diferents llocs de feina.
El 1r premi de Protur Chef Kids, va ser per Laura Granados.
Annge Mohamed Embarek, alumna del Centre Integrat de Formació Professional Juníper Serra, de Palma, va ser la guanyadora de la IV Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Chef.
Annge presentant el seu plat al jurat i amb el 1er Premi.
El 2on classificat, Jesús Jiménez de Master D de Málaga; i 3a classificada Débora Lois CIFP Carlos Ozora de Pontevedra.
A més a més dels tres primers classificats van disputar la final Júlia Salord Farré, de l’IES M. Àngels Cardona de Menorca; Andreu Barceló Nicolau, del CIFP Juníper Serra, i Leandra Hernández Gutiérrez, de l’Escola de Turisme ETB de Manacor.
El jurat de la final presidit pel xef Tomeu Caldentey, va estar integrat pels cuiners Andreu Genestra, Joan Marc Garcias, Fernando P. Arellano, David Moreno, Álvaro Salazar, el sommelier Javier Gómez i la crítica gastronòmica Jan Edwards, en un acte que va comptar amb el també cuiner Koldo Royo com a presentador i mestre de cerimònia.

Un pensament a “Annge Mohamed guanyadora de la 4ª edició del Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Chef

  1. Vaig sentir parlar per la ràdio a aquesta noia –Annge Mohamed– i a part de parlar un perfecte mallorquí ( o català, perque després sa gent se enfade) i no va dir soberbies com a fusions, aromes, textures… i altres begenades hiperbòliques per a donar-se tronio. Me va agradar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.