Projecció del film “El ventre del mar” i posterior col·loqui, aquest proper dijous als multicinemes de Manacor

Aquest dijous 7 d’abril a les 20:30 h als multicinemes de Manacor. Els socis de l’Obra Cultural Balear hi tenen l’entrada de franc (cal reservar-la abans), preu per als no socis 5€. No deixeu passar aquesta fantàstica oportunitat de veure cinema de qualitat i en català. En acabar hi haurà un col·loqui amb en Cesc Mulet (productor) i en Joan Miquel Artigues (ajudant de direcció).

Dijous 7 d’abril, 20.30 h
Multicinemes Manacor
EL VENTRE DEL MAR + col·loqui amb CESC MULET (productor) i JOAN MIQUEL ARTIGUES (ajudant de direcció)
El ventre del mar
Agustí Villaronga
76 min.
Versió original en català

Juny de 1816. La fragata francesa Alliance embarranca davant les costes del Senegal. Sense prou bots per a tots, es construeix un bastiment per remolcar fins a la riba a 147 homes. Però el pànic i la confusió s’apoderen del comboi i tallen la soga de remolc, abandonant l’embarcació a la seva sort. La fam, la bogeria i una lluita acarnissada es deslliga en aquella embarcació a la deriva. Savigny, un oficial mèdic implacable i Thomas, un rebel mariner ras, s’enfronten mostrant diferent actitud per sobreviure. Un horror que va durar dies i dies. Un escenari on es van mostrar la major de les crueltats i la més dolça de les pietats.
CESC MULET (Inca, 1957) Llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona. Gran part de la seva tasca com a director i productor audiovisual l’ha feta al capdavant de La Perifèrica Produccions, de la qual en fou cofundador el 1997. Abans ja havia treballat com a ajudant de producció, direcció o script a pel·lícules com “Caín” (Manolo Iborra, 1987), “Una sombra en el jardín” (Antonio Chavarrias, 1989), “Merlín” (Adolfo Arrieta, 1991), “Todo por la pasta” (Enrique Urbizu,1990) o “Acción Mutante” (Álex de la Iglesia,1993). Entre els moltíssims documentals que ha dirigit, codirigit o produït, destaquen títols com puguin ser “Toni Catany. El temps i les coses” (2015), “Postcards & Memories” (2016), “El infierno más bonito que conozco” (2017), “Bonet, Villaronga, Mesquida (i de cop el plaer d’escriure dins l’aigua) (2018) o “Dibuixant Max” (2020), obres amb força projecció internacional que han participat a nombrosos festivals de cinema documental; Montreal, Nova York, Perpinyà, Beirut, Roma, Marsella… Com a productor de llargmetratges de ficció, en la seva filmografia trobam alguns dels títols fonamentals del cinema d’autor d’aquestes illes, entre ells “Yo” (2007) de Rafa Cortés, “Isla bonita” (2015) de Fernando Colomo, “La vida lliure” (2017) de Marc Recha, “Formentera Lady” de Pau Durà, “Ardara” (2019) de Raimon Fransoy i Xavier Puig, o “El ventre del mar” (2021) d’Agustí Villaronga.
JOAN MIQUEL ARTIGUES ​(Manacor, 1981). Llicenciat en sociologia. Actor amb una àmplia experiència a l’àmbit audiovisual i creador interdisciplinari que investiga nous llenguatges escènics centrats en el cos i les arts plàstiques i sonores. Com a creador ha participat en “La paraula i els peus nus” (2008), de la companyia de dansa Maria Antònia Oliver i codirigit juntament amb Marta Barceló la peça de teatre físic “Remor” (2011), guardonada amb un Total ​​Theatre Award i distribuïda per Frans​​ Brood ​per 10 països amb un centenar d’actuacions per festivals d’arreu del món. En solitari ha creat peces com “Vermut Poètic” (2010), “Bukowski” (2011) o “Laberint” (2014), una peça de teatre immersiu de la qual també en fou coproductor associat a la companyia Res de Res. També ha dirigit diverses accions artístiques a l’espai d’art Kaleuxe (2012-2013). Com a intèrpret ha treballat a l’òpera de cambra “Bruna de Nit” (2005) i a “La dona i el debutant” (2010). Dins el món del cinema i la televisió, ha participat com a actor en nombrosos curtmetratges, llargmetratges i sèries de ficció com “Laberint de passions” (IB3, 2006-2007), “Mossèn Capellà” (IB3, 2009-2011), “L’Anell” (IB3, 2011-2012),”El secreto de Puente Viejo” (Antena 3, 2012). “Foley artist” (Toni Bestard, 2013), “Bittersweet days”(Marga Melià,2016), “Treufoc” (IB3, 2017), “Pep” (IB3, 2020) i com a ajudant de direcció a “El ventre del mar” (Agustí Villaronga, 2021).
Aportació: 5 euros
Organitza: Cinemaclub 39 escalons, Obra Cultural Balear de Manacor, La Perifèrica Produccions, Aficine, Enviu Manacor i Federació Catalana de Cineclubs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.