Emotiu concert homenatge al ex-director de la Banda de Música de Sant Llorenç, Pere Siquier, i debut del nou director, Miquel Àngel Llull

El dissabte dia 2 d’abril, a l’Auditori i sa Màniga de Cala Millor, es va celebrar un concert molt especial, a càrrec de la Banda de Música de Sant Llorenç, dirigit pel nou director de la banda des del passat mes de gener, Miquel Àngel Llull, on a la vegada, es va retre un emotiu homenatge al ex-director Pere Siquer, ja que degut a les restriccions ocasionades per la Covid-19, no es va poder dur a terme el seu comiat i darrer concert amb la banda que estava previst pel més de desembre de 2021.
El president de la banda, Tolo Mestre, presentà el concert dient que era un dia molt especial,  un dia de comiats, i el començament d’una nova etapa.  Però a la vegada era un dia alegre de reconeixements i agraïments, pels gairebé cinc anys amb Pere Siquier al front de la banda. Una etapa marcada sobretot per la transformació i evolució, i en la qual la banda s’havia consolidat i crescut ,no només musicalment sinó també en l’aspecte humà i familiar. Això va ser possible gràcies a Pere Siquier, un gran músic, bon amic dels seus amics, però sobretot,  gran persona, que va saber engrescar a la banda amb projectes especials, motiu pel qual li estan molt agraïts.
Seguidament va donar la benvinguda al nou director, Miquel Àngel Llull, que encetà el concert amb A Jouful Fanfare de Franco Cesarini, i Yakha de J. R. Pasqual Vilaplana.
A continuació cedí la batuta al ex-director Pere Siquier, que va dirigir Bressol de l’autor de J.V. Franco Landete, present al concert i al qual el director li dedicà l’obra, i banda li va fer entrega d’un ram de flors. Seguidament tocaren, To a New Darwn de Philip Sparke, i quan Siquier es disposava a tornar la batuta a l’actual director, el president de la banda es va dirigir a Pere Siquier amb aquests paraules: «Estimat amic, tu sempre ens has dit, des del primer moment, que el futur i els que han d’estirar i fer créixer la banda són els músics més petits, per aquest motiu són ells els qui avui ens han demanat la paraula», i aquestes foren les paraules dels joves de la banda: «Pere, ja que tu has estat el nostre mestre durant casi cinc anys ens agradaria dir-te unes paraules d’agraïment per tot el que has fet per a nosaltres. Per la paciència que has tengut encara que molts de pics no t’ho haguem posat fàcil. Per sempre animar-nos a superar els nostres límits. Per escoltar-nos i ajudar-nos. Per donar-nos noves oportunitats d’aprendre i ser millors músics. Pel suport que sempre has tengut cap a nosaltres el qual ens ha fet sentir super acollits dins la banda. Per la confiança que ens has donat i per confiar tant amb nosaltres. Per tots els moments viscuts i les rialles que ens has tret. Per a la teva dedicació, la teva passió i les ganes que sempre has posat. Per totes les coses que hem après amb tu i ens han fet créixer. Per ensenyar-nos que nosaltres som el futur de la banda i els qui l’hem de fer créixer. Per demostrar-nos que la música ens fa ser millors persones. Per tractar-nos a tots per igual, com una família i preocupar-te per el que ens podia passar encara que no fos dins l’àmbit musical. Per la diversitat de concerts que hem fet, els quals cada un ens ha portat una experiència diferent. I sobretot, gràcies per l’esforç i dedicació cap a nosaltres els joves i per tenir-nos en compte i fer-nos sabre que valem. Sempre tendrem una estimació cap a tu i estarem eternament agraïts. Esperam que encara que ja no siguis el nostre director, segueixis essent un amic per sempre».
A continuació es va projectar un vídeo amb els millors moments i divertides imatges de la banda durant l’etapa de Siquier. Molt emocionat l’homenatjat va donar les gràcies amb aquestes paraules: «No sé si podré xerrar, la veritat és que han estat quasi cinc anys increïbles dia a dia, després de tot el que ha passat amb el Covid em feia ganes d’acomiadar-me del poble de Sant Llorenç, i es veritat que amb la banda hem tingut un tracte molt proper, però també hi ha hagut gent del poble que sempre ens han fet costat i també l’ajuntament, i de manera especial vull donar les gràcies a na Dolors Sánchez regidora de Cultura, que sempre ens ha ajudat, esper que tant l’ajuntament com na Dolors continuïn ajudant a la banda. Voldria també tenir un agraïment a na Magdalena Ordinas, que sempre i en tot moment, ens ha anat publicant tots els nostres concerts. A tots els músics que han passat per la banda tot el temps que jo hi he estat, i que avui per un motiu o un altra ja no hi són, jo avui he pensat molt amb ells mentre estava dirigint. Jo ja amb vaig acomiadar dels músics en el seu moment, dins el nostre local d’assaig, a ca nostra, però avui em feia ganes acomiadar-me novament d’ells. De Sant Llorenç m´en duc un poble noble, sou molt grans, moltes gràcies».
Els músics li feren entrega d’una escultura en forma de card, de Felip Forteza, d’Art Blau, i va pujar a l’escenari la regidora de Cultura, Dolors Sánchez, dient: «Després de totes les paraules tan emocionats que t’han dedicat els joves de la banda, jo només et puc donar les gràcies per tota la teva tasca tan important que has duit al front de la banda, i en nom de l’ajuntament et volem obsequiar amb aquesta escultura que també és d’en Felip Forteza, perquè tenguis un record del poble de Sant Llorenç». A continuació es va projectar un vídeo amb imatges representatives del seu pas per la banda de música de Sant Llorenç.
Seguidament, la banda dirigida per Miquel Àngel Llull, va tancar el concert amb les obres, Encanto de Robert W. Smith i Lorraine de Jacob de Haan.
Enhorabona als músics i directors pel magnífic concert que ens oferiren, ple de molt bona música i emocions.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.