La VII Bicicletada Solidària uneix per primera vegada els tres instituts del municipi de Manacor

La VII Bicicletada Solidària que organitza l’IES Porto Cristo amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manacor arriba enguany a la VII edició amb una novetat important: per primera vegada hi participaran els tres instituts de Secundària del municipi. L’IES Porto Cristo, l’IES Manacor i l’IES Mossèn Alcover uniran esforços del 8 al 13 d’abril per sumar quilòmetres en bicicleta que es transformaran en 137 dinars durant tots els dissabtes d’un any per als infants de l’escola Wazo Huru de Kènia, on l’ONG Idea Libre hi duu a terme projectes de cooperació. Aquest microprojecte necessita un finançament de 3.600 euros, que és el que es vol aconseguir ajuntant tots els centres.
El 8 i 11 d’abril els alumnes de l’IES Manacor treuran les bicicletes per pedalar i sumar quilòmetres, el 12 d’abril ho faran els alumnes de l’IES Mossèn Alcover i la Bicicletada Solidària conclourà dia 13 d’abril a Porto Cristo amb la participació dels alumnes de l’IES Porto Cristo i també dels alumnes de sisè dels dos centres de Primària adscrits, el CEIP Mitjà de Mar i el CEIP Ses Comes.

La VII Bicicletada Solidària s’ha presentat aquest dimecres migdia a l’IES Porto Cristo amb la presència del batle de Manacor, Miquel Oliver; la delegada de Serveis Socials, Carme Gomila; el Policia Tutor de Porto Cristo, Andreu Alba; l’inspector de l’UTC de la Policia Local, Angel Duró; la directora de l’IES Porto Cristo, Xisca Bonet; el director de l’IES Mossèn Alcover, Antoni Gayà; el director de l’IES Manacor, Miquel Amengual; la professora d’anglès de l’IES Porto Cristo, Joana Maria Vives, en nom de l’ONG Idea Libre; i el professor d’Educació Física de l’IES Mossèn Alcover, Pere Moll.

“Els infants de l’escola Wazo Huru de Kènia mengen a l’escola de dilluns a divendres, però els caps de setmana moltes vegades queden sense menjar. Amb aquest projecte garantirem una menjada al dia durant tot l’any els dissabtes”, ha explicat la directora de l’IES Porto Cristo, Xisca Bonet.

El Policia Tutor de Porto Cristo, Andreu Alba, ha assegurat que els “nins i nines estan conscienciats” i que “gràcies a que nins i nines d’aquí ajudaran nins i nines d’un altre lloc, podran menjar un dia més a la setmana”. Així mateix, ha agraït la implicació dels comerços, de la Policia Local i de l’Ajuntament de Manacor.

En nom de l’ONG Idea Libre, Joana Maria Vives ha explicat que des de l’entitat s’ha rebut amb molta d’il·lusió “que tres centres educatius tan enfora però tan aprop de cor s’uneixin per aquesta causa”. Els alumnes de l’IES Porto Cristo coneixen el projecte i l’ONG des del mes d’octubre i han estat els encarregats de fer d’ambaixadors i d’explicar la finalitat de la iniciativa als alumnes dels altres dos instituts de Manacor.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha destacat la transversalitat d’aquesta iniciativa, “que té una clara intenció d’influir i treballar en molts d’assumptes”. En aquest sentit, ha apuntat que “ens toca ser molt conscients que vénen temps difícils per mantenir el model de mobilitat actual: el preu de la benzina, l’acaramullament de cotxes, el canvi climàtic…els joves són l’esperança i també ho són amb això: que siguin conscients i solidaris amb altres parts del món i també, amb una mirada més propera, que siguin conscients que els adults hem fracassat amb els models de mobilitat i que el poden revertir”.

Precisament, l’IES Mossèn Alcover aprofita la VII Bicicletada Solidària per introduir la bicicleta al centre, ha explicat el professor d’Educació Física, Pere Moll. “Ha estat l’excusa perfecta per introduir la bicicleta. N’hem adquirit i alguns professors n’han donat. Això permetrà treballar la bicicleta també com a assumpte vinculat a millorar la mobilitat de Manacor i donar una empenta a la intenció de l’Ajuntament de canviar el model de mobilitat”, ha explicat.
En total, s’espera que prop de 1500 alumnes participin de la VII Bicicletada solidària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.